Uništen mural Ratka Mladića u Beogradu
Foto: Nova.rs

Uništen mural Ratka Mladića u Beogradu

U Njegoševoj ulici u Beogradu uništen je mural posvećen Ratku Mladiću, piše Nova.rs.

Kako se vidi na fotografiji na portalu Nova.rs, na mural je bačena kanta kreča. Đorđo Žujović iz Socijaldemokratske partije Srbije potvrdio je za N1 da je on bacio kreč na mural.

Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović juče je privedena nakon što je bacila nekoliko jaja na mural Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu.

Jaja na mural bacila je i aktivistkinja Jelena Jaćimović, koju je takođe sa lica mjesta udaljila policija u civilu.

Ćorović je kasnije puštena iz pritvora, a aktivisti, građani, predstavnici NVO i pojedinih opozicionih političkih stranaka okupili su se ispred Doma sindikata da je podrže.

Oni su krenuli u protestnu šetnju ka muralu, ali ih je blokirao kordon policije. Ubrzo potom došla je i jedna desničarska grupa koja je skandirala Mladiću, ali nije bilo fizičkih sukoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.