Uhvaćeni krivolovci u Parku Prirode Ulcinjska solana
Ulcinjska solana

Uhvaćeni krivolovci u Parku Prirode Ulcinjska solana

Radnici obezbjeđenja u Parku prirode Ulcinjska Solana angažovani od strane JPNPCG, spriječili su vršenje krivolova i uhvatili dvojicu krivolovaca tokom redovne kontrole prostora, 26. septembra u ranim jutarnjim časovima.

U saopštenju NPCG navode da su tom prilikom zatečena lica imala dvije lovačke puške koje su bile napunjene i redenike sa lovačkom municijom.

Dodaju da su krivolovci privedeni i procesuirani u prostorijama Uprave policije Odjeljenja bezbjednosti u Ulcinju, a protiv jednog koji je pucao iz lovačke puške podnijeta je krivična prijava.

Zaštitari Ulcinjske solane naglašavaju da će svako lice u vršenju nezakonitih radnji kojima se ugrožava biodiverzitet područja odmah biti procesuirano. Ujedno apeluju na svijest građana da se suzdrže od vršenja nezakonitih radnji kako bi se očuvao raznovrsni i bogati ptičji svijet ovog jedinstvenog područja.

"Ulcinjska solana predstavlja najznačajnije stanište za ptice na istočnoj obali Jadrana, kako za gniježđenje i zimovanje, tako i kao stanica za prelet tokom jesenje i proljećne seobe. Milioni ptica svake godine preleću ulcinjsku Solanu na putu do svoje krajnje destinacije", saopšteno je iz NPCG.

Ulcinjska Solana je 24. juna 2019. godine proglašena zaštićenim područjem - Parkom prirode, kao i  močvarom od međunarodnog značaja i uvrštena na Ramsar svjetsku listu močvarnih područja.

Aneksom ugovora o zakupu sa privrednim društvom AD Solana “Bajo Sekulić” u stečaju, JPNPCG je produžen zakup imovine privrednog društva AD “Bajo Sekulić”, iz Ulcinja, do 1. februara 2022. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.