Nikšić: Većina požara podmetnuta, pronađena plinska boca sa brenerom
foto: Služba zaštite spašavanja Nikšić

Nikšić: Većina požara podmetnuta, pronađena plinska boca sa brenerom

Pripadnici Službe zaštite spašavanja Nikšić saopštili su da su pronašli dokaz da je većina požara podmetnuta.

"Primijećeno je da jedan broj mještana iz straha za svoje kuće i imanja pali "kontra požare" koji se najčešće otrgnu kontroli i ugrožavaju sve nas. Uprava policije je takođe pojačala kontrolu tako da koga god zateknu u ovakvim radnjama biće sankcionisan", saopštio je komandir nikšićke Službe zaštite i spašavanja Slavko Tadić, prenosi RTCG.

Naglasio je da su vatrogasci su jedini koji mogu eventualno dozvoliti i kontrolisati "kontra požar".

"Poštovani građani, plinska boca sa brenerom nije sredstvo za gašenje požara. Ne otežavajte nam i onako dramatičnu situaciju", poručio je Tadić za RTCG.

Nikšički vatriogasci su danonoćno na terenu, a trenutno su aktivni požari u mjestima Klenak, Počekovići, Vraćenovići, Crni kuk, Broćanac, Srni do i Brestice.

Tadić je zahvalio velikom broju sugrađana koji pomažu u gašenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.