Osudili prijetnje upućene novinarima: Opasne poruke da istraže nadležni
Ilustracija

Osudili prijetnje upućene novinarima: Opasne poruke da istraže nadležni

Medijski savjet za samoregulaciju (MSS) najoštrije je osudio prijetnje upućene novinarima Draganu Bursaću, Darku Šukoviću, kao i radio stanici Antena M.

Podsjećamo, novinar i kolumnista iz Banjaluke Dragan Bursać i primio je eksplicitne pretnje smrću putem društvenih mreža.

"U prethodnih 12 sati upućen je čitav niz prijetećih poruka preko Fejsbuka od osobe koja se vjerovatno krije iza lažnog profila. Smatraju da se radi o opasnim porukama koje bi nadležni organi trebali što prije da istaže.Bilo je do sada različitih uvredljivih i prijetećih poruka upućenih novinarima preko društvenih mreža, ali još niko nije otvoreno prijetio metkom, kidnapovanjem i bacanjem bombi", kazali su iz Medijskog savjeta.

Podsjetili su da najnovije prijetnje dolaze poslije niza incidenata i napada na novinare u poslednje vrijeme.

Iz MSS su osudili da nadležne institucije moraju energično reagovati i pronaći počinioca koji se, kako su kazali, vjerovatno krije iza lažnog profila.

Medijski savjet za samoregulaciju takođe poziva i Komisiju za praćenje napada na novinare da preduzme sve što je u njenoj nadležnosti kako bi se ispratilo postupanje organa u ovim slučajevima prijetnji i zastrašivanja novinara.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.