Notarska komora donirala Kliničkom centru aparat
Sa potpisivanja ugovora, Foto: KCCG

Povodom 10 godina postojanja

Notarska komora donirala Kliničkom centru aparat "Vien Viewer" vrijedan 5.000 eura

Povodom desetogodišnjce svog postojanja, Notarska komora Crne Gore nastavlja tradiciju u vidu donacija, pa je ovom prilikom donirala Kliničkom centru Crne Gore aparat “Vien Viewer”, saopšteno je iz KCCG.

"Ovim aparatom se jasno prikazuje vaskularizacija kako bi medicinsko osoblje lako pronašlo venu odgovarajuće veličine i mjesto za venopunkciju.  Vrijednost aparata iznosi oko 5.000 eura koji je namijenjen za potrebe Odjeljenja za hematologiju i onkologiju sa dnevnom bolnicom Instituta za bolesti djece (IBD)", navodi se u saopštenju.

Ugovor o toj  donaciji potpisali su direktorica KCCG dr Ljiljana Radulović i predsjednik Notarske komore  Branislav Vukićević. 

Radulović je istakla da ovaj aparat ima posebnu vrijednost jer, je kako kaže, namijenjen za potrebe najmlađih pacijenata a posebno jer se radi o onkološkoj djeci te samim tim i najosjetljivijoj polulaciji. 

"U ime KCCG, osoblja IBD-a i naših najmlađih pacijenata, zahvaljujem se na donaciji. Moram naglasiti da se radi o veoma važnom aparatu jer će djeca olakšano dobijati neophodnu terapiju. Njegovom upotrebom lakše će se aplicirati lijek kod djece koja, zbog svoje osnovne bolesti, inače imaju oslabljene krvne sudove"m istakla je dr Radulović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.