Putovanja u EU: Za Crnu Goru i dalje važe privremena ograničenja
ilustracija

Putovanja u EU: Za Crnu Goru i dalje važe privremena ograničenja

Zemlje članice EU ni ovoga puta neće mijenjati listu zemlja čijim građanima je, na osnovu epidemioloških podataka, dozvoljen slobodan ulazak na teritoriju Šengena, saznaje "Tanjug" u Briselu.

Crna Gora tako i dalje ostaje pod privremenim ograničenjima kada je riječ o putovanjima u EU.

Iako je predviđeno da se ažuriranje "liste trećih zemlja" radi svake dvije nedjelje, ono se ovoga puta nije ni našlo na agendi EU ambasadora koji se danas sastaju u Briselu.

Tanjugu je kako prenosi RTS, rečeno da je već tokom pripremnih sastanaka na nivou radnih grupa Savjeta EU zaključeno da trenutno nema mogućnosti za "otvaranje" EU prema novim zemljama.

U Briselu ocjenjuju da se, imajući u vidu novi talas koronavirusa širom svijeta, lista za slobodno putovanje preko granica EU u narednom periodu može samo smanjivati, ali ne i povećavati.đ

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.