Potpisan sporazum sa Grčkom: Naši pomorci ploviće i pod zastavom te zemlje
Vladan Radonjić

Radonjić

Potpisan sporazum sa Grčkom: Naši pomorci ploviće i pod zastavom te zemlje

Crna Gora potpisala je sporazum sa Grčkom, koji će omogućiti našim pomorcima da plove na brodovima pod zastavom te zemlje.

To je dobra vijest, jer pomorci na grčkim brodovima imaju velike plate i dobre uslove rada, kaže za Radio Crne Gore generalni direktor Direktorata za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu Vladan Radonjić.

“Dugo su trajali ti pregovori oko 10 mjeseci, ako ne i više imali smo ogromnu podršku MVP i naše amabasadorke. Nakon te duge procedure konačno je potpisan sporazum sa Grčkom i on će omogućiti da naši pomorci plove na grčkim brodovima, pod grčkom zastavom. Oni su do sada mogli da plove za grčke kompanije čije brodovi su registrovani pod zastavama države povoljnosti, ali sada oni mogu da plove pod grčkom zastavom, što im umnogome povećava standard i uslove za plovidbu”, kazao je Radonjić, prenosi RTCG.

Vladan Radonjić očekuje da će uskoro biti potpisan i bilateralni sporazum sa Kiprom, koji ima zavidnu pomorsku flotu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.