Perišić:  Srbi da budu u resorima finansija, prosvete, kulture i ljudskih prava, a ne u sektorima unutrašnjih poslova i odbrane
Svetislav Perišić

Perišić: Srbi da budu u resorima finansija, prosvete, kulture i ljudskih prava, a ne u sektorima unutrašnjih poslova i odbrane

Srpska reformska partija Crne Gore (SRPCG) ističe da je za srpski narod veoma korisno da njihovi predstavnici budu na čelu Ministarstava koja direktno utiču na njihov ekonomski status, kao i identitetski položaj, koji godinama nije bio na zadovoljavajućem nivou, saopštio je predsjednik te partije Svetislav Perišić.

On smatra da je svrsishodnije da Srbi budu u resorima finansija, prosvete, kulture i ljudskih prava, nego da vode sektore unutrašnjih poslova i odbrane, "te toliko pominjane Agenciju za nacionalnu bezbjednost (ANB) i slične bezbjednosne službe, na čemu insistiraju lideri Demokratskog fronta".

"One koji žele da imaju presudan politički uticaj u tim strukturama, podsjećamo da je u svakom sistemu izvršne vlasti najbitnije Ministarstvo finansija, a s' obzirom na strukturu privrede, kod nas su ključna i Ministarstva poljoprivrede i turizma, za čije preuzimanje za sada ne vlada veliko interesovanje pregovaračkih strana, što smatramo poraznim.Ukoliko se smatra da će najuticajnija partija u državi biti ona koja pod svojom komandom ima vojsku, policiju i obavještajne poslove, onda je savremeno crnogorsko društvo u ozbiljnom problemu i miljama daleko od razvijenih evropskih demokratija, kojima treba da težimo", naveo je Perišić.

On je pozvao sve aktere budućeg dogovora o formiranju Vlade Crne Gore, da u tom procesu bezbjednosna pitanja ne budu prioritetna i da ne bace u sjenku stvari koje život znače, već da građani i njihovi svakodnevni problemi budu u centru pažnje.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.