Upaljen narandžasti meteoalarm za cijelu Crnu Goru
Ilustracija

Izbjegavajte sunce

Upaljen narandžasti meteoalarm za cijelu Crnu Goru

Na cijeloj teritoriji Crne Gore danas i sjutra na snazi je narandžasti meteo alarm, saopšteno je Hidrometeorološkog zavoda.

Narandžasti meteoalarm za ovo doba godine podrazumijeva opasnost od ekstremnih temperatura koje će ovih dana na teritoriji Crne Gore biti iznad 25 stepeni.

Untitled

Osim toga, neophodan je oprez zbog visokog UV zračenja koji podrazumijeva minimalno direktno izlaganje suncu u periodu između 10 i 16h, boravak u hladovini, odjeću od prirodnih materijala, šešir i naočare.

Na kožu, a naročito na kožu otkrivenih djelova tijela, nanosite u debljem sloju kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom SPF 30+ na svaka 2 sata, čak i tokom oblačnih perioda.

Danas je u Crnoj Gori sunčano i veoma toplo. Duva vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha od iznosiće i do 40 stepeni.

U Baru je u 11 sati bilo 27,8 stepeni, u Herceg Novom 31, u Podgorici 34,2, Cetinju 31, 3 stepena,Pljevljima 25,4, Žabljaku 24,8, Ulcinju 29, Nikšiću 30,8, i Kolašinu 24, stepena.

I u četvrtak će biti sunčano i veoma toplo. Na sjeveru, ujutru, po kotlinama kratkotrajno magla a u popodnevnim satima slab i umjeren razvoj oblačnosti koji tek ponegdje u planinskim oblastima može usloviti kratkotrajno kišu ili grmljavinu. Duvaće vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha 10 do 26, najviša dnevna 29 do 41 stepen.

Podgorici sjutra sunčano i veoma toplo, jutarnja temperatura vazduha 24, najviša dnevna do 41 stepen.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.