Potop u Rovinju, poplavljene ulice u Beogradu (VIDEO)
Foto:IstraMet

Nevrijeme u regionu

Potop u Rovinju, poplavljene ulice u Beogradu (VIDEO)

Obilne padavine i jaki udari vjetra pogodili su Istru, dok je u Beogradu izdato upozorenje za pljuskove, grmaljavinu i grad.

Istru je u petak rano ujutro zahvatilo grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnim oborinama i snažnim vjetrom. 

U Rovinju je u 20-ak minuta palo 50 milimetara kiše po kvadratnom metru, a u Dajli kraj Novigrada zabilježen je udar vjetra od 82 kilometra na sat.

Istarski meteorološki portal Istramet javio je kako je nešto iza 4 sata ujutro prvi na udaru bio Umag, a potom i ostatak Istre.

U Puli je zabilježen udar od 73 kilometra na sat, a Umagu 68 kilometra na sat. Do 6 sati u Rovinju je palo 80 milimetara kiše, a u Puli i u mjestima južne Istre oko 40 milimetara.

Zbog velike količine kiše na području Rovinja, Pule i Marčane zabilježene su poplave u prizemnim prostorijama te srušena stabla i grane na cestama, pa su intervenisale dežurne službe,  vatrogasci i policija. Povrijeđenih osoba nije bilo.

Poplavljene ulice u Beogradu

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je danas upozorenje da će u narednih sat vremena na području Beograda, na potezu od Beograda do Zrenjanina i na sjeveru Šumadije biti jaki pljuskovi, grmljavina i ponegdje grad.

1530323whatsappimage20180622at1010591ffZa Beograd izdato upozorenje, foto:Kurir

Građani Beograda osjetili su veliki nalet kiše koja je počela da pada nešto prije osam sati jutros, a nastavila se prije 15 minuta.

Kiša je praćena grmljavinom, a na teritoriji Novog Beograda rano jutros bilo je i grada.

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je kretanje na Pančevačkom mostu otežano zbog velike količine vode, a iz jednog taxi udruženja kažu da su Višnjička ulica kod TC "Big fešn" i Dunavska gotovo potpuno poplavljene.

Nevrijeme je izazvalo probleme sa funkcionisanjem većeg broja autobuskih, tramvajskih i tolejbuskih linija Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP).

Kako je agenciji Beta rečeno u dispečarskoj službi GSP, po pitanju tramvaja "stoji cio grad".

913967425b2cd73593cc7018274386v4big

Foto:TV Prva

Količine padavina bit će od 20 do 30 mm i sa tendencijom premještanja ka Pomoravlju i dalje na jug i istok Banata, navodi se u hitnom upozorenju RHMZ.

Na teritoriji cijele Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm zbog obilnih padavina, grmljavine i olujnog vjetra. 

Izvor: Al Džazira/Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.