Na gliseru otkazao motor kod Kraljičine plaže, spašena petočlana posada
Foto: Jedro.me

UPSUL

Na gliseru otkazao motor kod Kraljičine plaže, spašena petočlana posada

Spasilačke ekipe Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama su danas u 17:55 časova primile informaciju od Sektora granične policije Bar, da se kod Kraljičine plaže nalazi gliser dužine 8 metara, sa 5 članova posade, kojem se pokvario motor.

Sa upraviteljem glisera je stupio u kontakt Pomorsko operativni centar, a operateri Dragan Ivanović i Nikola Nikočević su pokrenuli akciju pružanja asistencije tegljenja, sa spasilačkim čamcem SAR-3, na kome su kao posada bili skiper Stevan Asović i spasioc Vahid Matović, prenosi Jedro.bar.

Sama akcija spašavanja i tegljenja glisera do marine Bar trajala oko 1 sat i 30 minuta.

Unazad mjesec dana ovo je već peti put da se slične akcije spašavanja i tegljenja dešavaju. Po svemu sudeći razlog je nedovoljna pripremljenost plovnih objekata, koje vlasnici poslije zime treba da kvalitetno servisiraju i onda se upute na more, navodi Jedro.

Danas je bilo mirno more i nije bilo problema da se plovilo dotegli do marine,ali u drugim okolnostima može da bude rizično i za posadu na plovilima ali i za SAR spasioce.UPSUL po ko zna koji put apeluje na sve učesnike pomorskog saobraćaja da poštuju pomorska pravila koja su zakonski propisana-kazao je Žarko Lukšić, pomoćnik direktora UPS.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.