Zverev negativan na koronavirus, Čilić i Rubljov u samoizolaciji 14 dana
Koronavirus se raširio među teniserima posle "Adria Tour"

Koronaviru se proširio na Adria turu

Zverev negativan na koronavirus, Čilić i Rubljov u samoizolaciji 14 dana

Aleksander Zverev, Marin Čilić i Andrej Rubljov, teniseri koji su učestvovali na Adrija turu u Zadru i bili u direktnom kontaktu sa Grigorom Dimitrovom i Bornom Ćorićem koji su zaraženi, testirani su na koronavirus i njihovi nalazi su negativni.

Učesnici su, nakon objave Dimitrova da je zaražen, momentalno otišli na testiranje, a završnica turnira u Zadru je otkazana neposredno prije finala.

"Upravo sam primio vijest da su svi u mom timu, uključujući i mene, negativni na testu za Covid-19. Duboko se izvinjavam svima koje sam doveo u potencijalni rizik igrajući na ovoj turneji. Ispoštovaću da pratim upute doktora koje se tiču samoizolacije. Kao dodatni vid opreza, svi u timu ćemo nastaviti sa testiranjem. Svima koji su pozitivni želim brz oporavak. Ostanite bezbjedni", objavio je Zverev, prenosi RTS.

Marin Čilić nije "pokupio" virus, ali je i pored toga odlučio da ode u samoizolaciju na 14 dana.

"Posle sinoćnjeg razvoja događaja u Zadru i prekida Adrija tura, želim da Vas obavijestim da sam u najkraćem mogućem roku uradio test na virus Covid-19 i da je moj nalaz negativan. Iako nemam nikakve simptome koji se povezuju uz koronavirus i vjerujem da svi oni koji su posljednjih dana bili sa mnom u kontaktu nemaju razloga za brigu, otići ću u samoizolaciju 14 dana, jer uprkos negativnom rezultatu testa, važno je da svi pomognemo smanjiti mogućnost širenja eventualne zaraze. Sve naloge vezane za samoizolaciju poštovaću u potpunosti te ću pažljivo pratiti razvoj situacije. Bude li ikakvih promjena pravovremeno ću sve obavještavati", poručio je Čilić.

Rubljov je takođe potvrdio da nije bio pozitivan na testu.

"Ćao svima. Želio sam da vam kažem da sam dobro i da sam zdrav. Bio sam negativan na testu na Covid-19. Nadam se da će se naši životi uskoro vratiti u normalu. I sve ćemo prebroditi zajedno", napisao je Rubljov i dodao:

"Sve što se dešava u svijetu trenutno je naša odgovornost. Ovo je globalni problem i utiče na sve nas. Moramo da pomognemo da usporimo širenje ovog virusa. Ja ću zbog toga otići u samoizolaciju narednih 14 dana. Hvala vam na podršci."

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.