Počinju radovi na prvom Naučno-tehnološkom parku Crne Gore
Foto: Ministarstvo nauke

Počinju radovi na prvom Naučno-tehnološkom parku Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ozvaničice početak radova na prvom Naučno-tehnološkom parku Crne Gore, u utorak 16. juna 2020. u 11 časova, saopštili su iz Ministarstva nauke.

Kazali su da će se na svečanoj ceremoniji prisutnima obratiti premijer Marković kao i izvršni direktor NTP-a Velibor Bošković.

"Ovom prilikom biće upriličeno i potpisivanje Ugovora o strateškom partnerstvu između NTP-a i Crnogorskog telekoma u vrijednosti od 1.5 milion eura", saopštili su iz Ministarstva nauke.

Kako navode, ugovor će potpisati ministarka nauke dr Sanja Damjanović, izvršni direktor NTP-a Velibor Bošković, izvršna direktorica Crnogorskog telekoma Dzina Tsybulskaya i direktor sekora za razvoj proizvoda i digitalnu transformaciju Crnogorskog telekoma Dušan Banović.

"Naučno-tehnološki park Crne Gore je izuzetno važan infrastrukturni i razvojni projekat Vlade Crne Gore ukupne investicije od 12 miliona eura koji će biti stavljen u funkciju do kraja sledeće godine. Ovo će biti mjesto za nove, tehnološki orjentisane, brzorastuće biznise, koje će ujedno podsticati izvoz IT usluga ali i privlačiti strane investicije", kazali su.

Dodaju da Crna Gora otvara nove mogućnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.