Klub dobrovoljnih davaoca krvi Pivare
Foto: Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“

Klub dobrovoljnih davaoca krvi Pivare "Trebjesa" donirali 31 jedinicu krvi

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ organizovao je tokom ove sedmice akciju dobrovoljnog davanja krvi, 20. od osnivanja.

U saopštenju su naveli da zbog oštrijih mjera i procedura u doba epidemije koronavirusa, na prvom mjestu je bila sigurnost svih dobrovoljnih davalaca, pa su oni od ponedjeljka do danas u različitim terminima davali krv, poštujući pri tom sve mjere koje su na snazi.

Ukupno su prikupili 31 jedinicu krvi.

"Ovu akciju našeg Kluba, koja je i naš mali jubilej, dugo ćemo pamtiti. Iako su vanredne okolnosti, znamo da postoji veliki broj pacijenata kojim je krv i dalje neophodna. Stoga realizacija akcije dobrovoljnog davanja krvi, koju tradicionalno realizujemo u aprilu, nije ni u jednom trenutku bila dovedena u pitanje. S druge strane, morali smo da vodimo računa i o sigurnosti svakog davaoca. Ponosan sam što su naši članovi posebno sada pokazali humanost i brigu o onim sugrađanima koji bore svoje najvažnije bitke“, rekao je predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ Ranko Jakšić.

On se posebno zahvalio zaposlenima u Centru za transfuziju Opšte bolnice Nikšić. „I u ovim izazovnim vremenima oni i dalje rade svoj posao profesionalno i posvećeno, kako bismo imali dovoljne količine krvi za sve pacijente“.

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ okuplja trećinu zaposlenih, a postoji od 2010. godine.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.