Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ prikupio 40 jedinica krvi

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ prikupio 40 jedinica krvi

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ organizovao je danas tradicionalnu proljećnu akciju davanja krvi, u kojoj je u Centru za transfuziju Opšte bolnice Nikšić prikupljeno 40 jedinica krvi.

Kako je saopšteno iz Pivare, ovo je 16. akcija Kluba od osnivanja, a današnjoj akciji pridružili su se i članovi Kluba 25.

Predsjednik Kluba Ranko Jakšić zahvalio je dobrovoljnim davaocima na velikom odzivu i ovoj akciji Kluba, kao i na humanosti koju pokazuju donirajući krv.

„Jednim doniranjem krvi svaki donor može spasiti i do tri života. Ovo najbolje iskazuje važnost dobrovoljnog davalaštva, kako bi centri za transfuziju uvijek imali dovoljne količine krvi. Znamo da je Nikšić godinama jedan od lidera kad je davalaštvo u pitanju i drago mi je što i zaposleni Pivare „Trebjesa“ daju doprinos, kroz dvije redovne godišnje akcije i učešće u akcijama drugih klubova“, kazao je Jakšić.

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ formiran je 2010. godine, okuplja trećinu zaposlenih, koji su do sada donirali oko 800 jedinica krvi.

"Klub organizuje dvije akcije davanja krvi godišnje – jednu u proljeće, a drugu uoči Dana kompanije, u oktobru. Pored toga, članovi Kluba učestvuju i u akcijama drugih klubova dobrovoljnih davalaca krvi iz Nikšića", navodi se u saopštenju.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.