Preko 60 studenata Medicinskog fakulteta dalo krv  (FOTO)
Foto: Ilustracija

Kampanja "Krv nije voda"

Preko 60 studenata Medicinskog fakulteta dalo krv (FOTO)

Više od 60 studenata Medicinskog fakulteta dalo je danas dobrovoljno krv u Zavodu za transfuziju krvi.

Akcija dobrovoljnog davalaštva je organizovana u okviru nastavljene kampanje „Krv nije voda“, koju Univerzitet Crne Gore partnerski realizuje sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore i Zavodom za transfuziju krvi.

Studenti se o kampanji „Krv nije voda“ mogu informisati putem naloga na društvenim mrežama Univerziteta Crne Gore i Studentskog parlamenta, kao i kod studenata povjerenika.

Kampanja „Krv nije voda“ ozvaničena je u aprilu prošle godine potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Univerziteta Crne Gore i Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore, a u partnerstvu sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore. Osim studenata, kampanji se mogu pridružiti nastavnici, istraživači, saradnici i administrativno osoblje, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Foto: UCG

Ovom kampanjom Univerzitet nastoji da, mimo onoga što je tradicija porodičnog davalaštva krvi, podigne svijest o važnosti humanitarnog rada, pogotovo na instituciji Univerziteta. Zajednički zadatak svih aktera kampanje je da ubuduće svaki crnogorski student bude upoznat sa značajem dobrovoljnog davalaštva krvi za ukupan zdravstveni sistem jedne zemlje.

Foto: UCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.