Povrijeđeno 16 osoba

Zbog aprilskog snijega neoprezni vozači izazvali lančani sudar preko 50 automobila

Snijeg u ovo doba godine može da bude poguban po vozače, s obzirom da mnogi voze na ljetnjim gumama.

Više od 50 vozila je učestvovalo u lančanom sudaru na auto-putu u Čikagu, pošto su u srijedu taj deo Sjedinjenih Država iznenada zahvatile sniježne padavine.

Kako prenose lokalni mediji, zbog velikog broja slupanih automobila intervenisali su čikaška vatrogasna jedinica i 12 ambulantinih vozila, a najmanje 14 osoba je povrijeđeno u udesu.

Na video snimku lančanog sudara može se čuti kako vozila udaraju jedna u druge jer vozači ne uspijevaju da se zaustave na vrijeme zbog neprilagođene brzine i klizavog kolovoza.

Ovaj incident iz Čikaga opominje nas da uslovi na putu ponekad mogu da se promijene veoma brzo, pogotovu na prelazu između jednog u drugo godišnje doba.

Dodatni problem je, kako se navodi, što su se mnogi vozači - zbog smanjenog inteziteta saobraćaja uslijed pandemije - opustili i vozili brže nego inače.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.