Kremasto savršenstvo: Makarone sa sirom na američki način
Ilustracija

Kremasto savršenstvo: Makarone sa sirom na američki način

Ove makarone servirajte sa nekom salatom.

Sastojci:

- 230 g makarona

- 2 šolje izrendanog sira čedar

- 1/2 šolje rendanog parmezana

- 3 šolje mlijeka

- 1/4 šolje putera

- 2 1/2 kašike univerzalnog brašna

- 2 kašike putera

- 1/2 šolje prezli

- malo bibera

Priprema:

Skuvajte makarone i iscjedite, pa u posudi istopite puter na srednje jakoj vatri. Sipajte brašno i lijepo sjedinite da se dobije gušća smjesa. U tu smjesu polako dodajte mlijeko, neprestano mješajući.

Dodajte sireve i kuvajte na laganoj vatri dok se sir ne otopi, a sos malo zgusne. U veću tepsiju stavite makarone i prelijte sos preko njih. Dobro promiješajte. Rastopite puter u tiganju na srednje jakoj vatri i dodajte prezle. Sipajte preko makarona i sira da lijepo pokriju. Pospite sa malo bibera.

Pecite na 175°C 30 minuta.

Prijatno!

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.