Bjelasica miriše na uživanje: Ko jednom dođe, definitivno će poželjeti da se vrati

Potencijal bjelopoljskog kraja koji se valorizuje

Bjelasica miriše na uživanje: Ko jednom dođe, definitivno će poželjeti da se vrati

Zimsku turističku sezonu na Bjelasici otvorili su u nedelju ljubitelji prirode, turistički radnici, avanturisti i aktivisti civilnog sektora. Svi zajedno ocjenjuju da će ova planinska ljepotica bjelopoljskom kraju donijeti turističku slavu.

Na inicijativu predsjednika NVO Multimedijal Montenegro 15. decembra organizovan je sportsko-promotivni događaj na bjelopoljskoj strani Bjelasice, kod budućeg Ski centra.

Ovaj promotivno-turistički događaj  je okupio predstavnike medija, ljubitelje ekstremnih sportova, članove off road tima Bijelo Polje a na Bjelasici je bio i direktor tursitičke agencije Trip travel Admir Zekić.

nvomultimedijalmontenegrobijelopolje2571

Inicijator okupljanja Željko Đukić iz Multimedijal MNE organizacije je istakao da su još 2008. godine organizovali sličan događaj ali manjih razmjera.

"Naime, prije 11 godina smo organizovali promotivni ski spust niz najpoznatije bjelopoljsko brdo, Obrov. Nakon toga, 2014. godine sličnu ekspediciju na bjelopoljskoj strani Bjelasice kada se tek govorilo o ski centru. Još od tada imam želju da organizujem sličan dogadjaj na Bijelasici, sada kada se već radi na uspostavljanju infrastrukture, kako bi dodatno, opet, poslije 5 godina promovisali našu stranu ove prelijepe planine koja će po mom uvjerenju Bijelo Polje pozicionirati u sami vrh sveukupne crnogorske turističke ponude.”, kazao je Đukić.

nvomultimedijalmontenegrobijelopolje65

 Cilj posjete je promocija bjelopoljske strane Bijelasice.

“Promocija našeg prirodnog dragulja, naše ljepotice. Sa druge strane danas smo zajedno,snow boarder Enes Zoronjić, predstavnik ski kluba Jedinstvo Suad Sutko Gušmirović, turistički vodič Dimitrije Dulović  i ja na simboličan način otvorili ski sezonu za 2020. godinu na bjelopoljskoj strani Bjelasice.  Koristim priliku da se zahvalim svim članovima off road tima Bijelo Polje koji su nas svojim specijalizovanim terenskim vozilima prevezli s obzirom da je put do vrha planine probijen i proširen međutim zbog sniježnog pokrivača nije prohodan za putnička vozila", kazao je Đukić zahvaljujući onima koji su odvojili svoje vrijeme i prevezli ih skoro do samog vrha planine, mjesta gdje se završava ski lift. 

nvomultimedijalmontenegrobijelopolje231

"Zahvaljujući njihovom nesebičnom doprinosu  danas smo došli skoro do  vrha Bjelasice  da uživamo u lijepom vremenu i da uživamo u ovoj prirodi koja nam je Bogom dana.Vidjeli smo sve ovo što je urađeno i iskoristili priliku da nekoliko nas koji volimo prirodu i volimo skijanje po prvi put se spustimo niz buduće staze  našeg planinskog centra koji će vjerujem biti veoma posjećen i pozicionirati Bijelo Polje kao novu top turističku destinaciju”.-  kazao je Đukić dodajući da bjelopoljska strana Bjelasice jeste veliki turistički potencijal, kako u zimskom tako i u ljetnjem periodu.

nvomultimedijalmontenegrobijelopolje23

Na Bjelasici je u nedelju bio i Admir Zekić direktor turističke agencije TripTravel koja je specijalizovana za  organizaciju turističkih tura iz zemalja Bliskog istoka. Đukić vjeruje da će Zekić putem svojih turističkih aranžmana dovesti nove klijente u bjelopoljski kraj.

Direktor turističke agencije TripTravel je kazao da situacija na terenu pokazuje da da će  ski centar Cmiljača - Bjelasica sa svim svojim kapacitetima koje ima definitivno biti pokretač kako zimskog tako i ljetnjeg turizma.

nvomultimedijalmontenegrobijelopolje509

“Ko jednom dođe, pogleda i uživa u ovim ljepotama sigurno će se vratiti ponovo kako ljeti tako i zimi. Naša agencija Trip travel koja je specijlizovana za  incoming, dovođenje turista sa Bliskog istoka, sa ovim definitivno ima jednu novu destinaciju da uvrsti u svoj program. Pored Žabljaka i Nacionalnog parka Prokletije to je definitivno Bjelasica,  jedna od budućih nezaobilaznih destinacija  kad je u pitanju Trip travel i naši gosti”, kazao je Zekić.

nvomultimedijalmontenegrobijelopolje145

Prema njegovim riječima, Bijelo Polje na tromeđi tri nacionalna parka može očekivati blistavu budućnost kada je turizam u pitanju.

 “Bjelasica će nesumnjivo doprinijeti da Bijelo Polje zauzme svoje mjesto kao regionalni turistički grad  na sjeveru Crne Gore. Definitivno uz Cmiljaču, Đjalovića klisuru, kako rekosmo grad u centru tri nacionalna parka,  će obogati turističku ponudu i imaćemo priliku da goste u Bijelom Polju zadržimo i do 5 noćenja sa potpuno ispunjenim boravkom”, kazao je Zekić.   

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.