Američki ministar odbrane u Mongoliji dobio konja na poklon
Foto:Tanjug/AP

Američki ministar odbrane u Mongoliji dobio konja na poklon

Ministar odbrane SAD Mark Esper boravio je u Mongoliji u cilju jačanja vojnih veza dvije zemlje.

U ministarstvu odbrane Mongolije Esperu je tradicionalno poklonjen konj.

Esper je sedmogodišnjeg konja, koji ostaje u Mongoliji, nazvao "Maršal", po američkom oficiru i državniku Džordžu Maršalu, poznatom po ulozi u Drugom svjetskom ratu, prenijela je Beta.

U razgovoru s ministrom odbrane, Nijamaginom Enkhboldom, Esper je rekao da je posjeta Ulan Batoru bila prilika da se sagledaju načini za dodatno jačanje saradnje.

Sin američkog predsjednika Donalda Trampa, Baron, dobio je krajem jula na poklon od Mongolije konja po imenu "Viktori" (Pobjeda).

Konje su od Mongolije ranije dobili bivši američki ministri odbrane Donald Ramsfeld i Čak Hejgel, kao i bivši američki potpredsjednik Džozef Bajden, prenosi N1.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.