Šokantan snimak: Obezbjeđenje bolesnog čovjeka izbacilo iz bolnice (VIDEO)
Foto: Screenshot

Šokantan snimak: Obezbjeđenje bolesnog čovjeka izbacilo iz bolnice (VIDEO)

Snimak nadzorne kamere jedne bolnice u Rusiji prikazuje čovjeka u grčevima i temperaturom, koga obezbjeđenje izbacuje napolje, govoreći svjedocima da "nije problem" ako umre.

Svjedok po imenu Denis, snimio je pacijenta kako leži blizu ulaza u gradsku bolnicu u Petrozavosku.

Čovjek se meškolji i ne može da govori. Doktor i medicinska sestra izlaze i žure da mu pomognu, dok gledaju njegov karton i raspravljaju o njezi.

Drugi svjedoci navode da je bolesni čovjek stigao u bolnicu i osoblje je počelo da sređuje papirologiju na prijemu, ali u međuvremenu je naišlo obezbjeđenje i izbacilo ga.

Denis, koji je bio u posjeti djedu, nije mogao da zažmuri na nepravdu i pozvao je policiju.

"Rekao sam obezbjeđenju da čovjek leži ispred ulaza, na šta je on odgovorio da im ne treba, uz komentar da ukoliko umre, poslaće ga u mrtvačnicu, nije problem"– izjavio je on za lokalne medije.

Obezbjeđenje je nestalo kada je došla policija. Pacijent je tada konačno primljen u bolnicu.

Mišljenja povodom snimka su različita. Neki su istakli da su izgubili vjeru u čovječanstvo, dok su drugi pretpostavili da je bolesni čovjek najvjerovatnije alkoholičar ili beskućnik.

Direktor bolnice je kratko naveo da nije vidio snimak bezbjednosne kamere, ali da će potražiti radnika obezbjeđenja "gdje god da je".

Ovo nije prvi put da se ovakav incident događa u ruskim bolnicama.

Ranije ove godine isplivala je sramotna činjenica da su u Kuznjetsku kreveti napravljeni od četiri stolice i dasaka. Kada je slika počela da kruži internetom, medicinsko osoblje je bilo prinuđeno da se brani.

Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.