Fudbalskom menadžeru iz Crne Gore ekstradicioni prtvor po potjernici Belgije
ilustracija

Fudbalskom menadžeru iz Crne Gore ekstradicioni prtvor po potjernici Belgije

Viši sud u Beogradu odredio je ekstradicioni pritvor crnogorskom državljaninu U.J., fudbalskom menadžeru, po međunarodnoj potjernici koju je raspisala Belgija.

Belgija ga traži zbog sumnje da je izvrsio krivično djelo kriminalnog organizovanja korupcije i pranja novca.

Prema informacijama Vijesti, u pitanju je Uroš Janković koji je jedan od osumnjičenih za namještanje utakmica prvenstva Belgije i pranje novca iz tih poslova. On je uhapšen sinoć u Beogradu.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak sinoć nakon saslušanja odredio ekstradicioni pritvor prema U.J., prenosi B92.

Tužilaštvo za organizovani kriminal ranije juče je saopštilo da je po njihovom nalogu u srijedu izvršen pretres šest lokacija i zaplijenjeno 800.000 eura za koje se sumnja da je stečen izvršenjem krivičnog djela pranje novca nezakonito stečenog malverzacija u belgijskim fudbalskim klubovima. 

U Belgiji su u saradnji sa srpskim tužilaštvom, Bezbjednosno-informativnom agancijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala, kao i belgijskim, francuskim, luksemburškim, kiparskim, makedonskim i crnogorskim pravosudnim organima lišeni slobode državljani Belgije i Srbije. 

Osumnjičeni u Srbiji su saslušani juče u Beogradu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.