Sveštenik o drami u Mrčajevcima: Porodica je moju bratanicu maltretirala a mene su pretukli u Crnoj Gori
Mještani okupljeni ispred kuće bivšeg popa, foto:Kurir

Aferu oko slučaja raščinjenog sveštenika

Sveštenik o drami u Mrčajevcima: Porodica je moju bratanicu maltretirala a mene su pretukli u Crnoj Gori

Na cijelu aferu oko slučaja raščinjenog sveštenika Miroljuba Šćepovića iz Mrčajevaca, koga je javnost optužila da je imao seksualnu aferu sa svojom bratanicom - devetnaestogodišnjom Jasminom S. iz istog mjesta, da je djevojku drogirao i zatočio u svojoj kući, stavila je tačku dr Dušica Isailović, ginekolog-akušer u čačanskom Domu zdravlja, koja je posle pregleda djevojke konstatovala da je ona - nevina.

 Jasmina je smještena u sigurnu kuću u Čačku, policija je zabranila viđanje sa ocem i majkom, pošto je policiji prijavila da su je roditelji fizički maltretirali, te da je zbog toga i zatražila zaštitu od Miroljuba, brata od ujaka njenog oca P. S., saznaju Večernje Novosti.

Miroljub ističe da će Jasmina, ali i on, podići tužbu protiv svih medija koji su prethodnih dana pisali da se između njih dogodio incest, ali i protiv svih žitelja Mrčajevaca koji su to isto tvrdili. On je za Novosti kazao da su svojim činjenjem pojedinci zauvijek upropastili život jedne djevojke, kao i njega i njegove porodice.

- Jasmina je svojevoljno prije desetak dana došla kod mene u kuću, i to sa mojom ćerkom. Tada mi je ispričala da ju je majka bezbroj puta pretukla, da joj je upaljačem palila kosu, da je ujutru budi tako što je poliva hladnom vodom... Naježio sam se od tih priča i zato sam riješio da slučaj prijavim policiji i da je zaštitim - kazao je Miroljub.

Po povratku u Čačak, Jasmina je smještena u sigurnu kuću, a njenim roditeljima zabranjen je svaki vid komunikacije sa njom. Nekoliko desetina Mrčajevčana se potom okupilo ispred kuće Miroljuba i njegov dom držali pod opsadom, optužujući ga za blud, drogiranje Jasmine, kao i za organizovanje raznih sektaških obreda u njegovom domu. Nesrećna djevojka je sama odlučila da uradi ginekološki pregled, kako bi javnosti dokazala da je priča o seksualnom činu sa njenim stricom potpuna izmišljotina.

- Gnusna je laž da sam zavodio maloljetnice i da sam preprodavao drogu i oružje, kao i da sam osnovao nekakvu sektu. Svi će zbog takvih neistina odgovarati pred sudom. Žalosno je što je Jasmina na ovakav način morala da dokaže njihove bezočne laži, ali to je bio jedini način - rekao je Novostima Miroljub, naglašavajući da je službu sveštenika prekinuo nakon neslaganja sa crkvenim ocima o uvođenju novotarija u služenje.

- Htjeli su da me linčuju, tukli su me, umalo ubili. Želio sam samo da pomognem i zaštitim Jasminu. Imam troje djece i tako nešto, za šta su me optuživali, ne bi mi palo na pamet. Jasmnina je pri dolasku u moju kuću molila da odemo negdje iz Čačka, jer se plašila za svoju sigurnost, pa smo tako otišli u Crnu Goru. Tamo su nas, pronašli njen otac i njegovi prijatelji i brutalno me pretukli, a nju su stavili u gepek i odvezli. Ubrzo ih je uhapsila podgorička policija i sve ih privela- kazao je on za Novosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.