Policija evakuisala strica i njegovu bratanicu, mještani htjeli da ih linčuju
Mještani okupljeni ispred kuće bivšeg popa, foto:Kurir

U Crnoj Gori se krili nedelju dana

Policija evakuisala strica i njegovu bratanicu, mještani htjeli da ih linčuju

Zbog opasnosti da okupljeni Mrčajevčani provale u kuću i linčuju raspopa Miroljuba Šćepovića (50), a u kojoj se zajedno s njim nalazila njegova bratanica Jasmina Stefanović (19), za koju se još ne zna pod kojim je okolnostima napustila roditeljsku kuću i pobjegla sa stricem, policija ih je oboje prošle noći smjestila u sigurnu kuću.

Raspop Šćepović je, prema pisanju lista Kurir, zatražio od nadležnih da bratanicu pregledaju i ginekolozi kako bi se utvrdilo da s njom nije imao seksualne odnose.

Nekoliko sati prije nego što su Jasmina i Miroljub prebačeni u sigurnu kuću, i njeni roditelji su privedeni u mrčajevačku stanicu policije pod sumnjom da su ispred kuće Šćepovića organizovali protest koji nije prijavljen.

Od utorka, otkako su se vratili iz Crne Gore, gdje su se krili nedelju dana, ispred kuće Šćepovića počeli su da se okupljaju Mrčajevčani, dajući podršku roditeljima koji sumnjaju da je njihova ćerka pod lošim uticajem strica, ne isključujući mogućnost i da je s njim u emotivnoj vezi.

Saznavši da je odbjegli par zajedno u Mrčajevcima, mještani, među kojima su bili i Jasminini roditelji, počeli su da se okupljaju ispred njegove kuće, dajući podršku roditeljima koji ćerku žele da vrate kući.

- Policija je radila svoj posao, pošto skup nije prijavljen, popisivali su imena svih koji su došli pred kuću Šćepovića. U jednom trenutku građani su spontano stali u red kako bi se upisali kod policijskog službenika, u znak protesta jer ova fama traje već deset dana - izjavio je Miloš R., jedan od okupljenih, kojih je bilo više stotina, smjenjujući se ispred raspopove kuće.

Sa Jasminom će, prema saznanjima Kurira, razgovor obaviti stručne službe čačanskog Centra za socijalni rad kako bi potvrdile ili odbacile sumnje koje se njenom stricu i njoj stavljaju na teret.

- Noćas je postojala opasnost da neki mladići provale u kuću i linčuju raspopa, pa smo od policije zahtijevali da se Miroljub i Jasmina izmjeste iz Mrčajevaca u sigurnu kuću da ne bi došlo do incidenta, jer je situacija nakon privođenja Jasmininih roditelja došla do usijanja. Oni su odvojenim kolima odvezeni iz Mrčajevaca na sigurno i naš je zahtjev da stručne službe utvrde šta se tu dešava. Da li je u pitanju sekta, droga ili incest, ko je pod čijim uticajem i slično, u ovom trenutku možemo samo da nagađamo, zato tražimo hitnu reakciju nadležnih - izjavio je Radoslav Bogićević, predsednik MZ Mrčajevci.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.