Stanišić: Pozvao me advokat Sare Vidak i rekao da je pogriješila i da je spremna da sve prizna
Foto:Screenshot/Vijesti

Beograđanka negirala da je napala sutkinju

Stanišić: Pozvao me advokat Sare Vidak i rekao da je pogriješila i da je spremna da sve prizna

Beograđanka Sara Vidak (20) negirala je da je napala sutkinju prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić.

Ona je na suđenju u Osnovnom sudu u Kotoru kazala da je Stanišić nju uhvatila za ruku i odgurnula.

Kazala je i da je upozorila sutkinju na takvo ponašanje, nakon čega je, kako je navela, uslijedila panika i povici sutkinje da ju je napala.

Vidak tvrdi da nije ogrebala Stanišić po ruci, već da je sutkinja sa ogrebotinom izašla iz kancelarije u koju je ušla nakon napada.

Kazala je i da je osnovna tužiteljka nije na saslušanju uputila da može da se brani ćutanjem, kao ni da može da pozove ambasadora.

Tvrdi i da je tužiteljka bila nekorektna i neprijatna da je saslušanje "bilo iživljavanje" i da je bila "nemoćna da bilo šta kaže".

Stanišić je navela da je Vidak i njenom momku, Stevanu Prpi, koji su došli u sud kulturno objasnila proceduru, ali da se Vidak obraćala drsko i čak zalupila vrata kancelarije.

"Prilikom suđenja je Sarin momak priznao krivicu da je udario parkirani auto, i tražio da mu se saopšti kazna. Odmah je rekao "kriv sam nema šta udario sam auto, samo da znam kolika je kazna"", rekla je Stanišić.

Sutkinja je dodala da je Prpa platio kaznu i potpisao tri primjerka.

Tada je, kako je kazala čula galamu ispred kancelarije - "ovo je nepravda, hoćemo žalbu". Dodala je da se pojačala vika i galama i da je izašla na prag kancelarije.

"Pitala sam u čemu je problem, obratila mi se majka Sare Vidak riječima "sram te bilo, cijeli dan nas maltretiraš, diskriminišeš nas po nacionalnoj  osnovi", kazala je Stanišić.

Dodala je da je objasnila da se pritužbe predaju u pisarnicu i da napuste prostorije odjeljenja.

Stanišić ističe da joj se tada Sara Vidak obratila riječima "koje je tvoje prezime, čuće se za ovo". Dodala je da je Vidak tada udarila po ruci uhvatila je i počela da zavrće ruku.Tada je pozvana policija i Hitna pomoć. 

Stanišić je kazala da je Sara Vidak pozvala majku da joj dostavi kanadski pasoš. Navela je da se uznemirila i da je otišla u Hitnu.

"Nisam mogla da vjerujem da će me neko fizički napasti na radnom mjestu", rekla je Stanišić.

Dodala je i da je Vidak podmetnula nogu i blokirala vrata i da joj je onemogućila da se vrati u sudijsku kancelariju.

Stanišić je kazala da je nakon saslušanja kod tužioca Sarin advokat Ranko Šćekić pozvao na fiksni telefon i kazao joj da je "Sara spremna da pruži ruku i da je pogriješila da bi Sara sve ovo da prizna, da se izmire, kako bi se predmet završio odloženim gonjenje".

Sutkinja je kazala da je to odbila navodeći da je bila napadnuta na radnom mjestu.

Na pitanje tužiteljke Ljiljane Milić da li je uhvatila za ruku Saru Vidak, Stanišić je kazala "nisam, naravno", te da je ni u jednom momentu nije uhvatila za ruku, već da se vraćala unazad pošto su na nju nasrtali.

"Ja sam od nje bježala", rekla je Stanišić.

Dodala je da nije vidjela da je policajac nasrnuo na majku Sare Vidak.

Na pitanje advokata Srđana Lješkovića da li je u opisu radnog mjesta sudije za prekršaje da zavodi red u hodniku, Stanišićje kazala da nije.

"Ali pošto se radi o predmetu koji je neposredno kod meme zavšsen, htjela sam da dam objašnjenje strankama jer su negodovali", rekla je Stanišić.

Izvor:Vijesti.me

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.