Goranović: Murić će igrajući za Kosovo jednako predstavljati Crnu Goru
Nikola Goranović, Foto: In4S

Tri državljanstva Arijaneta Murića

Goranović: Murić će igrajući za Kosovo jednako predstavljati Crnu Goru

Privrženost pripadnika ,,državotvornih naroda“, tj. nacionalnih manjina, Crnoj Gori opet je manifestovana na primjeru mlađanog sportiste Arijaneta Murića. Mladi fudbalski reprezentativac Crne Gore sa nesumnjivim talentom za igru među stativama(koji je nokautiranjem protivnika na terenu pokazivao i talenat za borilačke sportove), na opšte iznenađenje i razočarenje navijača reprezentacije Crne Gore, odlučio je da se odrekne igranja za nacionalni tim. Ova vijest nije pogodila nas u Novoj srpskoj demokratiji, ali je definitivno najviše pogodila najvjernije navijače, one sa Karabuškog polja, iz Tuzi i Ulcinja, kao i Spasa i Kljaka, koji su najredovniji na utakmicama reprezentacije, ocjenio je Nikola Goranović, član GO Nove srpske demokratije.

On dodaje da njegovo je pravo da odluči za koju će reprezentaciju nastupati, jer kao što je iz javnosti poznato posjeduje čak tri državljanstva.

"Postavlja se pitanje kako su državni organi dozvolili da on pored crnogorskog ima i druga državljanstva. Odgovor je lako naći, obzirom da se među druga dva, ne nalazi državljanstvo Srbije. Tako njegov slučaj nije ispitivan, niti je on javno prozivan zbog toga što hoće da igra za Crnu Goru a ima državljanstvo neke druge zemlje, kao što je prozivan predsjednik opštine Kotor, da hoće da vodi grad u Crnoj Gori a ima i državljanstvo Srbije. Murić kao što vidimo nije morao da negira da ima i druga državljanstva, niti se odrekao nekog od njih, kao što se Vladimir Jokić odrekao državljanstva Srbije. U izjavi za medije, otac pomenutog golmana nije skrivao razlog odluke njegovog sina, pomenuvši da su se zbog trenutnog interesa i toga što njegov sin nema zagarantovano mjesto među stativama A selekcije odlučili da ubuduće nastupa u drugoj reprezentaciji", poručuje Goranović.

Po njegovim riječima nema u tom stavu ništa čudno, jer na tom duhu i počiva bitisanje Murićeve nacionalne zajednice u Crnoj Gori.

"Svoju privrženost i odanost državi vide isključivo na osnovu koristi koju u datom momentu dobijaju od nje. To se najbolje da primjetiti kroz njihov politički položaj u kojem njihovi predstavnici, žargonski rečeno, reketiraju partnere u vladajućoj koaliciji, pa tako u vlasti imaju višestruko veću moć od one koja im realno pripada. Ono što je sigurno, to je da će Murić, igrajući i za selekciju tzv. Kosova, jednako reprezentovati Crnu Goru, kao da igra za njenu reprezentaciju. Čak i više", zaključuje Goranović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.