Goranović: Demokrate troše novac na sponzorisanje laži
Nikola Goranović

Goranović: Demokrate troše novac na sponzorisanje laži

Funkcioner Demokratskog fronta Nikola Goranović reagovao je na navodna nova podmetanja Demokratske Crne Gore, dodajući da se Bečić obračunava, tako što se krije iza saopštenja koja drugi potpisuju umjesto njega.

„Bečić ređa po vitrini figurice bez žiga lomeći jednu po jednu posle svakog novog saopštenja. Branko Vuković posle serije saopštenja, biće nova poništena taksena marka u političkom životu svoje stranke. Njegov odbornički klub je podržao inicijativu Ivana Vukovića za podizanje spomenika Titu, a tvrde da ne znaju mnogo o Titu. Poslanički klub njegove partije nije htio da potpiše inicijativu za vanrednu sjednicu na kojoj je trebalo javno osuditi Mašulovića i sve koji podržavaju njegovo slavljenje Oluje“, kazao je Goranović.

Prema njegovim riječima, nije začuđen što pravog pisca saopštenja, koje je potpisao Vuković, Moma Koprivicu ne drži za nešto više od „obućara Demokrata, pa njegove intelektualne sposobnosti spušta samo do nivoa cipela, mada je u pomenutoj emisiji, dodaje Goranović, bilo evidentno da bi svaki obućar bolje i poštenije pristupao bavljenju politikom od potpredsjednika Demokrata koji se plaši crtanih filmova ali mu zato nije strano da se bavi izmišljanjem „.

“ Mada, kada se bolje razmisli, potpredsejdnik Demokrata se samo poslužio primjerom starih Crnogorki, pa je Kneževiću izuo cipele i posle emisije mu u lavoru oprao noge toplom vodom i pažljivo ih obrisao.Činjenice Demokrata su samo teze bez dokaza. Mi sa strukturama u opoziciji sarađujemo uvijek, kada makar minimalno uspijemo da usaglasimo političke stavove i dogovorimo zajedničke političke akcije. Samo ne možemo da budemo statični i ne radimo ništa. Mi smo politička opcija koja je navikla da djela, a ne da vreba sa strane kako će se DPS obračunati sa našim kolegama iz opozicije i strpati ih u zatvore, da bi mi uletjeli u njihovo biračko tijelo i politički prostor“, navodi Goranović.

Takođe, dodaje da ko god se usaglasi sa politikom DF-a, makar u osnovnim mjerama i pristane da korektno sarađuje, nema sa njima nikakvih problema.

„Napominjemo da o Demokratama, kao političkoj opciji, mislimo da su u političkom i ideološkom smislu isti kao i DPS, da su grupa interesdžija koja mijenja ideologiju zarad sitnog profita, ali smo svijesni da nije nijedna opoziciona partija, ma koliko ličila DPS-u i kopirala ga, odgovorna za sunovrat Crne Gore u proteklom periodu, već je odgovoran DPS. Zato nemamo problem da bilo koga iz opozicije prihvatimo kao političkog partnera, ali ako neko misli da ćemo zbog toga ćutati na nečije loše i pogrešne poteze, vara se“, navodi Goranović.

Dodaje, da „gnusne laži o predsjedniku odbora NSD -a u Budvi ne vrijedi posebno komentarisati“.

„To je klasični gebelsovski metod, da se hiljadu puta ponovi neka laž da bi postala istina. Na sponzorisanje te laži na društvenim mrežama Demokrate su dale više novca nego za sponzorisanje pomoći seoskim školama i same pomoći tim školama zajedno. Bolje bi bilo da javnost upoznaju sa aranžmanima koje porodica Krapović ima sa Branom Mićunovićem lično, i da sa svojim funkcionerom Slovinićem rasprave temu sastanaka koje su Krapović i Bečić imali sa Duškom Markovićem“ , kaze Goranović.

Dodaje, da  DF nema predstavnike u institucionalnim tijelima NATO pakta, već u onim međunarodnim tijelima u kojima sa njama bliskim predstavnicima Rusije i Srbije, može zajednički da djeluje i ukaže na način na koji je Crna Gora ugurana u NATO.

„Mi od zaštite volje građana po tom pitanju nismo odustali za razliku od vas koji je po pitanju NATO pakta nikada niste ni kanili zaštiti.  Pravi pisac saopštenja očigledno ne zna razliku između opozicionog jedinstva i zajedničkih opozicionih odluka. Zajednička opoziciona odluka može da se donese trenutno, ali je opoziciono jedinstvo stvar kontinuiteta. Demokrate nisu željele da opozicija donosi u kontinuitetu zajedničke odluke, poput one o bojkotu i tako su i obesmislili to sredstvo političkog pritiska vodeći računa samo o rejtingu ili, što bi BB lice iz ulice Narodnog fronta reklo o tome mogu li imati ili ne ,,političku štetu'“, ocjenjuje Goranović.

Zato sada, dodaje Goranović, nakon što „zlosrećni Vuković, ode na aparate kod Spasa i Kljaka, čekamo novog lika sa viber grupe tajvanskog pustolova, koji će zbog obećanog posla u primorskim opštinama pohrliti da se politički slomi prije nego što se politički rodio“.

„Oni koji su na viber grupi BB lica iz ulice Narodnog fronta i njegovog životnog saputnika, oni su se već opredjelili da im je najvažnije da sjede u njihovom društvu i na najvišim stranačkim organima se obavezuju da pričaju laži i bljuvotine„, zaključio je Goranović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.