Uhapšen u Baru zbog 5 teških krađa, provjeravaju identitet putem Interpola
Foto: Ilustracija

Aktivnosti u cilju prevencije i rasvjetljavanja krivičnih djela

Uhapšen u Baru zbog 5 teških krađa, provjeravaju identitet putem Interpola

Iz Centra bezbjednosti Bar su, preduzimajući aktivnosti u cilju prevencije i rasvjetljavanja krivičnih djela koja su svojstvena za period turističke sezone, lišili slobode 2. avgusta lice osumnjičeno da je počinilo pet krivičnih djela teška krađa.

Naime, službenci CB Bar su, prilikom zasjede, zatekli A.R. (25)u izvršenju krivičnog djela. A.R. se dao u bijeg ali su ga službenici barke policije brzom akcijom lišili slobode, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, policijski službenici su kriminalističkom obradom došli do sumnja da je A.R. na teritoriji Crne Gore počinio ukupno pet krivičnih djela teška krađa. On je ova krivična djela počinio na način što je, kako se sumnja, obilazio parking prostore i upotrebom podesnog sredstva lomio prozore na vozilima i iz njihove unutrašnjosti otuđivao stvari koje je zatekao.  

O događaju je, kako je istaknuto, obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se A.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Nakon saslušanja ovog lica, navodi se, tužilac je donio rješenje o njegovom zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Ovi podaci saopšteni su iz Uprave policije 2. avgusta ove godine.

Iz Uprave policije danas su obavijestili da je A.R. tražilac azila u Crnoj Gori i prilikom davanja izjave u policiji i kod tužioca o sebi je dao podatke da je iz Palestine.

"Nakon izdavanja saopštenja, obaviješteni smo od Ambasade Palestine u Crnoj Gori na osnovu kontakta koje je imala sa ovim licem nakon što je lišen slobode, da A.R. nije iz Palestine odnosno da nije državljanin ove države.

U toku su provjere identiteta A.R. putem Interpola, a nakon što dobijemo povratnu informaciju od Interpola o državljanstvu ovog lica o tome ćemo obavijestiti javnost", kazali su iz policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.