Zbog vrućine u Njemačkoj ponestaje pivskih flaša
Ilustracija

Zbog vrućine u Njemačkoj ponestaje pivskih flaša

Rekordno visoke temperature u Njemačkoj povećale su apetite njemačkih pivopija, pa je u zemlji došlo do nestašice pivskih flaša.

Zbog porasta prodaje piva pivare mole svoje mušterije da vrate flaše što je prije moguće, kako bi mogli da nastave sa proizvodnjom, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Njemci, inače, plaćaju kauciju za pivske flaše i od njih se očekuje da ih vrate u prodavnicu kada ponovo kupuju pivo, dodaje BBC.

Temperature u Njemačkoj bile su 2,4 stepena Celzijusova iznad prosjeka u junu, dok su u julu zabilježene temperature i do 3,3 stepena iznad prosjeka.

Meteorolozi tvrde da će apsolutni rekord za temperaturu u Njemačkoj od 40,3 stepeni Celzijusovih uskoro biti oboren, jer je u gradu Bernburgu u Donjoj Saksoniji danas zabilježena temperatura od 39,2 stepena.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.