Ko je bio Dragoslav Ognjanović:
Dragoslav Miša Ognjanović i Sanja Papić,foto: Dragan Kadić

Ubijen sinoć na Novom Beogradu

Ko je bio Dragoslav Ognjanović: "Đavolji advokat" zastupao Luku Bojovića, bio u timu Miloševića, oženjen sa misicom

Ugledni advokat iz Beograda, Dragoslav Miša Ognjanović, između ostalog poznat po tome što je zastupao Luku Bojovića, ubijen je sinoć oko 19 sati i 30 minuta na Novom Beogradu u blizini restorana "Novak".

Jedan od najpoznatijih srpskih advokata za sobom je ostavio 23 godine mlađu suprugu, bivšu misicu Sanju Papić, i njihovu devetomjesečnu ćerku,pišu Novosti.

Bivša misica se udala u Parizu za advokata u avgustu 2017. godine. Bila je u sedmom mjesecu trudnoće kada je izgovorila sudbonosno "da".

Porodila se 30. oktobra - datum koji je proglasila najsrećnijim u njenom životu. Nasljednicu su ponosni roditelji nazvali Lara.

Prije nego što je oženio Papićevu, bio je u u braku sa Plejbojevom zečicom Natalijom Mihić sa kojom je dobio sina Mihaila.

Zvali su ga i "đavolji advokat"

Poznat je kao jedan od branilaca Luke Bojovića, koji je u Srbiji pravosnažno oslobođen svih optužbi, a u Španiji izdržava kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja arsenala oružja.

Zastupao je i majku Luke Bojovića, kada je prošle godine bila privođena u Crnoj Gori.

Branio je i Đorđa Prelića, jednog od vođa navijača Partizana koji su osuđeni zbog ubistva Brisa Tatona.

Bio je i u timu advokata koji su pravno savjetovali Slobodana Miloševića, koji se pred Haškim tribunalom formalno branio sam.

Prije dvije i po godine, u Beogradu je ubijen advokat Vladimir Zrelec koji je pred Specijalnim sudom zastupao Slobodana Šaranovića, ubijenog prošle godine u Budvi.

Za ubistvo Zreleca nakon dvije godine skrivanja uhapšen je, a nedavno i optužen rođak ubijenog, Vladimir Šaranović.

Prema pisanju medija, rat kriminalnih klanova Bojović-Šaranović traje više od pet godina i odnosi brojne žrtve, mahom pripadnika klanova, ali i njihove rodbine. 

Miša Ognjanović rođen je 21. decembra 1961. godine u Beogradu. Imao je 56 godina i bio je jedan od najmoćnijih srpskih advokata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.