Meksiko: U roku od nekoliko sati ubijena dva kandidata za gradonačelnika
Ilustracija, Foto: Arhiva

Obojica pronađeni mrtvi u svojim automobilima

Meksiko: U roku od nekoliko sati ubijena dva kandidata za gradonačelnika

Dva kandidata za gradonačelnika meksičkog grada Maravatio ubijena su u roku od nekoliko sati, saopštile su danas lokalne vlasti.

Ubijeni su kandidat partije Nacionalna akcija Armando Perez i kandidat Morene Migel Anhel Zavala, javljaju agencije.

Obojica su pronađeni mrtvi u svojim automobilima.

"Ovo pokazuje izuzetno ozbiljan nivo nasilja i nedostatak bezbjednosti koji preovladava uoči najvažnijih izbora u istoriji Meksika, napisao je vođa Nacionalne akcije Marko Kortes na društvenim mrežama", prenosi Politika.

Iz stranke Morena naveli su da je ubistvo Zavale "kukavički i čin za osudu".

Parlamentarni izbori u Meksiku zakazani su za 2. jun ove godine, a predizborna kampanja zvanično počinje u petak, 1. marta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.