Kina: Dileri droge osuđeni na smrt pred djecom (Video)

Bez milosti

Kina: Dileri droge osuđeni na smrt pred djecom (Video)

Dvojica dilera droge osuđena su na smrt pred očima stotine djece na jednom igralištu u Kini, javljaju tamošnji mediji.

Dileri su osuđeni na smrtnu kaznu pred više od 300 djece u kineskoj provinciji Hainan u gradu Haikou. Nakon čitanja presude, odvedeni su sa igrališta i odmah pogubljeni.

Kineska vlada je pogubljenje organizovala na nacionalni Dan borbe protiv zloupotrebe droge.

Čai Liqun (39) osuđen je zbog dilovanja metamfetamina u noćnom klubu, a Huang Žengue (36) takođe zbog dilovanja iste supstance.

Vlasti su objasnile kako je javno izricanje presude organizovano da bi učenike podstaklo na razmišljanje o posljedicama uključivanja u trgovanje narkoticima, prenosi "Indeks".

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.