Prava ljetnja poslastica: Ukusna torta od tri sastojka, sprema se za 15 minuta
Foto: Bakina kuhinja

Prava ljetnja poslastica: Ukusna torta od tri sastojka, sprema se za 15 minuta

Torta od samo tri sastojka sočna je i ukusna i, što je najvažnije, vrlo jednostavna za pripremu.

Izdvojite vrlo malo vremena i uživajte u ukusnom, jeftinom i osvežavajućem desertu kao stvorenom za nadolazeće tople dane.

Potrebno je:

    500 gr keksa mlječnog
    500 ml. jogurta
    200 gr slatke pavlake
    6 banana
    1 kisela pavlaka

Priprema: Keks izlomite na komadiće pa prelijte sa jogurtom i dobro izmiješajte. Ostavite bar 15 min da upije malo. Rasporedite pola na poslužavnik oblikujući tortu. Preko keksa stavite oljuštene banane praveći razmak između. Stavite sad drugu polovinu keksa i ubacite u šupljine izmedju banana pa lijepo poravnajte i prekrite banane. Umutite slatku pavlaku pa dodajte i kisjelu pavlaku i prekrite torticu i ukrasite po želji. Ostavite preko noći da lijepo upije i sladite se.

Bakina kuhinja

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.