Ispratiće važne domaće festivale: Ljeto uz Gradsko pozorište Podgorica (FOTO)
Foto: Ilustracija

Počinje sa Kotorskim festivalom

Ispratiće važne domaće festivale: Ljeto uz Gradsko pozorište Podgorica (FOTO)

Nakon uspješne premijere „Pepeljuginog masla“, u režiji Alise Stojanović, koja se desila 1. juna u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta, sljedeća dva mjeseca produkcije Gradskog pozorišta odmjeriće snage na važnim domaćim festivalima, saopšteno je iz Gradskog pozorišta Podgorica.

Ljeto u Gradskom pozorištu počeće 2. jula kada će predstava sa Dramske scene za djecu „Modro blago” (6+) biti igrana u okviru takmičarske selekcije 26. izdanja Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Komad po motivima romana Dušana Kostića, napisao je i dramatizovao Stevan Koprivica, a režiju potpisuje Staša Koprivica. Dan kasnije, još jedan projekat Gradskog pozorišta Podgorica biće igran na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu. Riječ je o predstavi „Kinez“ (14+) sa Dramske scene za mlade, koju je po tekstu Maje Todorović režirala Anja Suša. Ova predstava biće izvedena van takmičarske konkurencije.

"Nova predstava koju radimo u koprodukciji sa festivalom Barski ljetopis - 'O miševima i ljudima', u režiji Dina Mustafića, premijerno će biti igrana 23. jula na Sceni u Starom Baru. Projekat namijenjen Večernjoj sceni, po motivima romana Džona Stajnbeka dramatizovala je Stela Mišković. Na Barskom ljetopisu ova predstava biće igrana 24. i 25. jula, kao i 6. avgusta, dok će na repertoaru Gradskog pozorišta biti od naredne sezone", saopštili su iz Gradskog.

ljetougradskom

Foto: Gradsko pozorište Podgorica

Radnja jedne od najkontroverznijih knjiga 20. vijeka smještena je u tridesete godine prošlog vijeka, u periodu velike depresije u Americi i govori o posljedicama ekonomske krize, pa u tom smislu odlično korespondira i sa današnjim vremenom. Produkcija Gradskog pozorišta i Barskog ljetopisa staviće fokus na nit koju je i sam Stajnbek suptilno provukao kroz novelu: "progovorićemo o snovima, iluzijama kao neophodnosti opstanka u surovom okruženju koje marginalizuje drugačije, stare, bolesne i osobe sa smetnjama u razvoju"...

Igraju: Mišo Obradović, Miloš Pejović, Vule Marković, Dejan Đonović, Branko Ilić, Marija Đurić, Pavle Ilić i Božidar Zuber. Scenografiju potpisuje Smiljka Šeparović-Radonjić, a kostimografiju Lina Leković.

Ljetnji festivalski pohodi Gradskog pozorišta biće nastavljeni 31. jula u Tivtu predstavom „Modro blago” (6+) Staše Koprivice koja će biti igrana na 13.festivalu mediteranskog teatra - Purgatorije 2018. U četvrtak 2. avgusta na Purgatorijama će biti izvedena i predstava „O miševima i ljudima” u režijiDina Mustafića, dok će 15. avgusta publika ovog festivala biti u prilici da vidi i komad sa Dramske scene za djecu „Snježana i sedam patuljaka” (5+) u režiji Veljka Mićunovića.

"Ljetnji festivalski niz završićemo 19. avgusta takođe na tivatskom festivalu i to izvođenjem predstave„Pepeljugino maslo” koju je po kolumnama Tene Štivičić, u dramatizaciji Milice Piletić, režirala Alisa Stojanović", zaključili su.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.