Podgorička premijera  predstave „O miševima i ljudima“ u KIC-u Budo Tomović (FOTO)
Foto: Gradsko pozorište Podgorica

Jedinstvena priča o prijateljstvu, snovima, iluzijama

Podgorička premijera predstave „O miševima i ljudima“ u KIC-u Budo Tomović (FOTO)

Predstava „O miševima i ljudima“, u režiji jednog od najcjenjenijih reditelja u regionu Dina Mustafića, koju je Gradsko pozorište realizovalo ljetos u koprodukciji sa Barskim ljetopisom, podgoričku premijeru imaće u nedjelju 14. oktobra, u 20 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, saopšteno je iz Gradskog pozorišta Podgorica.

Kako se navodi, predstava je rađena po istoimenoj noveli nobelovca Džona Stajnbeka. 

„O miševima i ljudima“ je, kako se ističe, vanvremensko djelo koje u osnovi govori o posljedicama ekonomske krize u Americi tridesetih godina prošlog vijeka i u tom smislu odlično korespondira i sa savremenom epohom, a najbolje su to pokazale sjajne reakcije publike i kritike nakon premijere 23. jula na Barskom ljetopisu. 

Osim teme socijalne pravde, navodi se da je ovo i jedinstvena priča o prijateljstvu, snovima, iluzijama kao neophodnosti opstanka u surovom okruženju koje marginalizuje drukčije, stare, bolesne i osobe sa smetnjama u razvoju; o bijegu u utopiju kao jedinom mjestu na kojem možemo biti srećni.

OMisevimailjudima1

Foto: Gradsko pozorište Podgorica

Kako se navodi, u predstavi igraju: Mišo Obradović, Miloš Pejović, Branko Ilić, Pavle Ilić, Vule Marković, Marija Đurić, Dejan Đonović i Božidar Zuber. Dramatizaciju i dramaturgiju potpisuje Stela Mišković, scenografiju je uradila Smiljka Šeparović-Radonjić, kostime Lina Leković, dok je autorka muzike Tamara Obrovac.

Predstava će, ističe se, biti dio stalnog repertoara Gradskog pozorišta, a reprizno igranje zakazano je za ponedjeljak 15. oktobar, takođe od 20 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.