Odvojite mjesečno 15 minuta i oporavite svoje finansije
Foto: Ilustracija

Izađite iz dugova

Odvojite mjesečno 15 minuta i oporavite svoje finansije

Samo 15 minuta utrošenog vremena mjesečno može vam pomoći da pametno upravljate svojim finansijama.

Često nam je teško da pametno rasporedimo novac, a da nam bude dovoljno za sve, pogotovo za dugoročne planove. 

Biznismen Dejvid Koh, međutim, tvrdi da samo 15 minuta mjesečno može da vam pomogne da se izvučete iz dugova i napravite svoj finansijski plan i raspored. 

"Odvojite vrijeme da razmislite o svojim finansijskim ciljevima i o tome kako da ih postignete. Zatim napravite osnovni budžet i provjerite da li živite u okviru svojih mogućnosti", rekao je Koh. 

"Svakog mjeseca odvojite samo 15 minuta da razmislite o svom novcu. Ne da biste tada platili račune, nego da biste postavili svoje ciljeve i procijenili kako stojite sa finansijama. Onda tome prilagodite svoje ponašanje", kaže Koh. 

Ako ste u dugovima ili se unaprijed brinete o nekim troškovima koji bi tek trebalo da se pojave, ovo je dobar način kako da osmislite pametnu strategiju za dalje, prenosi Indeks.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.