Vanja Radovanović

Radovanović se ponovo izvinio

"Vic sam ispričao misleći da će svi razumjeti okrutnost života, odgovornost je isključivo moja"

Predstavnik Crne Gore na ovogodišnjem festivalu Evroviziji, pjevač Vanja Radovanović uputio je javno izvinjenje svima onima koji su se našli uvrijeđenim njegovim riječima izgovorenim 2. maja na konferenciji za medije u Lisabonu, kada je kako kaže pokušao da interpretira šalu britanskog komičara Rikija Džervejza.

"Osjećam ogromnu potrebu da još jednom uputim javno izvinjenje. Kada sam je ispričao, nijesam imao ni primisao u glavi da se šalim sa djecom koja imaju oštećenja sluha, vida i govora, i/li djecom koja su oboljela od kancera , već sam taj vic ispričao misleći da će svi razumjeti da se on zapravo bavi okrutnošću života. Na žalost, većina to nije razumjela, jednako kao ni moju šalu upućenu ženama iz delegacije i meni je najiskrenije žao zbog toga", kazao je Radovanović.

Izrugivanje s jednom bolešću kao što je kancer i stanju, kao što je invaliditet, ili ženama jer su žene, odnosno različitostima, takođe, kako je istakao pjevač nije bila njegova namjera.

"Jer sam još kao mali i sam osjetio kako je izgubiti nekog najdragocijenijeg i to jednu ženu, zbog bolesti i nipošto sebi ne bih dozvolio, niti oprostio da mi to bude predmet šale", kazao je on.

Radovanović je istakao da je odgovornost za sve učinjeno isključivo njegova, a ne nikako bilo koga od članova crnogrske delegacije.

"Veoma mi je žao što su se zbog mene našli u veoma nezavidnoj situaciji, ne samo oni, već cijela ekipa RTCG-a, koja je više od 3 mjeseca na ovom projektu radila svoj posao izuzetno časno, predano i profesionalno (što dokazuje i nagrada za najbolju od 43 delegacije na Eurosongu) i želim da naglasim da preuzimam apsolutnu odgovornost za svoje postupke i sve što se dešava", naveo je predstavnik Crne Gore na Evroviziji.

On ističe da su njemu uvijek smetali stavovi i odnos društva prema djeci koja su drugačija na bilo koji način.

"Zato sam nebrojeno puta sam bio podrška različitostima jer bi one trebale biti vrijednost ovog društva, a morale bi imati podršku sistema. Oni koji me poznaju, znaju da kroz život idem trudeći se da budem čovjek i da govorim više kroz djela, a manje kroz riječi. Tako će uvijek biti. Opraštam onima, koji su u reakcijama na moje riječi, meni, mojoj djeci, mojoj porodici prijetili, proklinjali, željeli najgore, spominjali sanduke i djecu u istoj rečenici, spominjali one koji više ne mogu ništa da kažu", kazao je Radovanović.

Zahvalio je i svima koji nijesu pristali na hajku.

"Vjerujem da ćemo se moja porodica i ja od ovoga oporaviti, da ću svojim radom i angažovanjem, prije svega djeci i ugroženim grupama, ali i svima ostalima,  opet dokazati da su mi namjere bile časne i da to, ništa, pa ni jedan nepromišljeni vic ili šala na račun žena, ne može promijeniti.

Još jednom duboko izvinjenje svima koji su bili uvrijeđeni", zaključio je Radovanović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.