Proksima: Nijesmo odgovorni za opekotine pacijentkinje
Foto: N1

Proksima: Nijesmo odgovorni za opekotine pacijentkinje

Beogradska firma "Proksima" odbacila je optužbe rukovodstva Kliničkog centra u Nišu da je paljenje kabla koji je ta firma proizvela uzrok povređivanja pacijentkinje tokom laparoskopske operacije žučne kese.

Tridesettrogodišnja Emilija Rakić posle rutinske operacije žučne kese u novom Kliničkom centru u Nišu probudila sa opekotinama na desnoj nozi i traži da se utvrdi ko je odgovoran.

Tokom operacije žučne kese 11. aprila u sali novog Kliničkog centra u Nišu, pacijentkinja je zadobila opekotinu na nozi zbog neispravnog kabla, potvrđeno iz rukovodstva Kliničkog centra.

Direktor Proxima Saša Kocić rekao je da su za događaj saznali iz medija i da ih Klinički centar nije obavijestio o svemu, iako je to dio procedure.

Kostić je naveo da je firmi nanijeta ogromna šteta time što su proglašeni odgovornim, iako nikakva provjera i istraga nije obavljena.

On je naveo da oni jesu distributeri, ali da je proizvođač njemačka firma.

Kostić je kazao da se u službenoj bilješci Kliničkog centa, do koje je "Proksima" nezvanično došla, navodi da je "uređaj koji se zapalio u toku operativnog rada istopio neutralnu ploču sa kablovima".

"Još jedna neistina je da je 'Proksima' učestvovala u opremanju novog Kliničkog centra putem tendera. U opremanju su učestvovale druge firme, 'Proksima' nije učestvovala na tenderu", rekao je Kocić.

On je kazao da se Klinički centar u Nišu od dana kada se desio neželjeni događaj do danas nije obratio "Proksimi" nikakavim zvaničnim obavještenjem.

Kocić je rekao da ta firma već više od 20 godina dostavlja svoju opremu Kliničkom centru u Nišu i drugim zdravstvenim ustanovama u Srbiji i da nikada do sada nije bilo nikakve prijave na kvalitet njenih proizvoda.

N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.