Pacijentkinja povrijeđena tokom operacije zbog nagorjelog kabla
Ilustracija

U Nišu

Pacijentkinja povrijeđena tokom operacije zbog nagorjelog kabla

Tokom operacije žučne kese 11. aprila u sali novog Kliničkog centra u Nišu, pacijentkinja je zadobila opekotinu na nozi zbog neispravnog kabla, potvrđeno iz rukovodstva Kliničkog centra.

Operacija je vršena laparoskopskom metodom. Iz Kliničkog centra objašnjavaju da je pred sam kraj intervencije nagorjela izolacija kabla – elektrode termokautera, a neispravni kabl došao je u kontakt sa kožom pacijentkinje.

Ona je na nozi zadobila opekotinu drugog stepena, koja je zahvatila jedan odsto ukupne površine tijela.

Napominju da je operacija završena uspješno, da je odmah uključen i plastični hirurg, pacijentkinja zbrinuta i oporavlja se.

Ona je danas otpuštena na kućno liječenje.

U Kliničkom centru kažu da je obaviješten dobavljač, firma "Proksima", dodajući da korišćene elektrode imaju atest, kao i da je naložena provjera ostalih količina takvih kablova.

Istog dana urađena je i provjera instalacija i ustanovljeno da nisu u kvaru.

Klinički centar obavijestio je o svemu i Agenciju za lijekove i medicinska sredstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.