Miloš Popović, službenik  ANB-a, iz sjenke upravlja Lovačkom organizacijom
Popović (lijevo) i Pućurica (desno)

Tenzije rastu među bjelopoljskim lovcima

Miloš Popović, službenik ANB-a, iz sjenke upravlja Lovačkom organizacijom

Nakon što je Miloš Popović, službenik ANB-a i nezakonito direktor NVO Lovačka organizacija Bijelo Polje uz primjenu sile angažujući privatnu firmu za obezbeđenje, spriječio više od stotinu bjelopoljskih lovaca da prisustvuju sjednici Skupštine ove NVO prije 15 dana u sali hotela Franca u Bijelom Polju, koja je zakazana nakon 7 godina tokom kojih nije lovcima dostavljao finansijske izvještajei izvještaje o radu, nezadovoljni bjelopoljski lovci su podnijeli krivičnu prijavu protiv Miloša Popovića zvanog Alapača izvršnog direktora i predsjednika, Tufa Pućurice sekretara i Vuka Potpare predsjednika Skupštine NVO Lovačka organizacija Bijelo Polje zbog zloupotrebe službenog položaja, prevare i povrede prava lovaca kao članova NVO.

5ac5ee9551b846e59f075e3a0a0a0a67Untitledpreview

Lovcima nije dozvoljeno da prisustvuju sjednici Skupštine

 

Miloš Popović, službenik ANB-a,  kao izvršni direktor je odgovorno i ovlašćeno lice u ovoj NVO, angažujući "security" agenciju spriječio lovce, članove Lovačke organizacije BP  nezadovoljne njegovim  radom i vođenjem lovačke organizacije, da sa pravima koje imaju shodno članu 23. Zakona o nevladinim organizacijama CG, čl.34 Statuta NVO Lovačka organizacija Bijelo Polje prisustvuju i učestvuju u radu sjednice Skupštine.

Bjelopoljski lovci u krivičnoj prijavi ističu da je četvorogodišnji mandat Milošu Popoviću zvanom Alapača  i rukovodstvu po Statutu istekao 13.09.2015 godine. Oni su birani na ove funkcije 12.09.2011. godine, pa ova činjenica jasno ukazuje da je Skupština nezakonito sazvana i održana dana 04.04.2018.godine u sali hotela Franca u Bijelom Polju od starne prijavljenog rukovodstva kojima je istekao mandat. Kako se dodaje, svojim nezakonitim postupanjem i osmišljenoj prevari od strane Popovića službenika ANB-a u produženom trajanju, nezakonito je izabran predsjednik Skupštine Miloje Madžgalj, Predsjednik Upravnog odbora Slavoljub Baćko Šebek,  Upravni odbor od 23 člana, Nadzorni odbor i Sud časti, i Generalni sekretar Tufo Pućurica u rukovodstvo NVO Lovačka organizacija Bijelo Polje.

 

222

Konkretno, lovci članovi sekcije Tomaševo, Pavino Polje, Kovren i okolnih sela nijesu održali i pored tri pokušaja sjednicu sekcije i nije izabran potrebnom većinom i procedurom Miloje Madžgalj za delegate Skupštine te samim tim nije mogao biti biran za predsjednika Skupštine NVO Lovačka organizacija Bijelo Polje. U prilog ovoj tvrdnji nezadovoljnih lovaca je i činjenica da na nezakonitoj Skupštini  nije izabran predstavnik ove sekcije u Upravnom odboru.

Predsjednik Upravnog odbora Slavoljub Baćko Šebek, je izabran nezakonito za delegata Skupštine, ispred sekcije Bistrica, što je već predmet krivičnog postupka Osnovnog državnog tužilaštva ,u predmetu KT br.125/18 od 05.04.2018. godine, te takođe nezakonito izabran i za Predsjednika Upravnog odbora i organizacije NVO Lovačka organizacija Bijelo Polje.

Dodatno, Upravni odbor NVO Lovačka organizacija Bijelo Polje od 23 člana je nezakonito izabran, jer po  čalnu 39. Statuta NVO Lovačka organizacija Bijelo Polje, Upravni odbor čine predsjednik, podpredsjednik i  7 članova, a nikako 23 člana.

Bjelopoljski lovci ističu da je Slavoljub Baćko Šebek, kojeg bjelopoljski lovci i ne prepoznaju kao lovca, pod punom kontrolom Miloša Popovića službenika ANB-a i vječitog sekretara Tufa Pućurice, jer na ovaj način pokušavaju da prikriju sve pljačke lovačkog novca i druge nezakonite radnje kojima su nanijeli štetu Budžetu Crne Gore , lovačkoj kasi i divljači u lovištu, koja se nekontrolisano tokom cijele godine lovi, i to od lovaca koji su odani Milošu Popoviću i Tufu Pućurici.

Komentari

Komentara: (2)

Osinjak

20. 04. 2018 - 09:26

Milos i Tufo,su ubice i zlikovci,oni su organizovali kriminalnu grupu tkz Sintera,koja je pocinila pokolje pasa lutalica,ubijeno je vise hiljada pasa,stenadi za vrijeme koliko je Milos na celu L.O,za to imaju dokazi,recimo uplarnice kojim je uplacivalo konunalno da ubijaju pse,a imaju i svjedoci. Milosu i Tufu treba otvoriti novi postupak za to.Ovim putem.pozivam sva udruzenja za zastitu zivotinja iz CG,da ove zlikovce privedemo pravdi !
Osinjak

20. 04. 2018 - 02:48

Milos i Tufo sa ovim Sebekom i par njih su organizovana kriminalna grupa koja u produzenom trajanju sa predumisljajem falsifikuje,bavi se prevarana,prijetnjama sve u cilju da ostvari finansijsku korist..na stetu lovaca i drzavnog budzeta..ovo je slucaj za specijalno tuzilastvo..
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.