Milićković pozvao Upravu policije da izvrši rekontrukciju i dokumentuje tvrdnje
Vasilije Miličković

Milićković pozvao Upravu policije da izvrši rekontrukciju i dokumentuje tvrdnje

Izborni štab predsjedničkog kandidata Vasilija Miličkovića pozvao je Upravu policije da svoje tvrdnje koje su dali medijima u vezi sa “navodnim i lažnim atentatom“ dokumentuju.

Podsjećamo, iz njegovog izbornog štaba je saopšteno "da je u Budvi izvršena osmišljena diverzija na lično vozilo predsjedničkog kandidata Vasilija Miličkovića", i da je zbog toga prilikom njegovog povratka za Podgoricu došlo i do curenja goriva na motoru sa prijetnjom zapaljenja prilikom vožnje.

Iz policije su povodom toga juče saopštili da je tokom uviđaja konstatovano da nije nasilno djelovano na vozilo Miličkovića odnosno da nema oštećenja na bravama, vratima i poklopcu motora vozila.

"Takođe je konstatovano da postoji oštećenje crijeva ali i da je crijevo dotrajalo. Predmeti i brisevi će svakako biti upućeni na vještačenje", kazali su iz UP.

Iz Izbornog štaba Miličkovića jutro su zatražili i od policije da te tvrdnje dokumentuju.

"I kroz rekonstrukciju na lice mjesta (putničko vozilo Mercedes PG-AJ 405 će im biti na raspolaganju) i da sa sobom dovedu najstručnije inžinjere, mehaničare) koji će potvrditi njihovu sinošnju izjavu koju su svi tzv. mediji i portali prenijeli", navodi se u saopštenju.

Iz štaba Miličkoviča kažu da pretpostavljaju da je Uprava policije, kao odgovorni državni organ svoju izjavu za medije temeljila na kvalitetnim i stručnim saznanjima.

"Kada su sebi dozvolili da prije forezničkih nalaza obavijeste javnost o predmetnom događaju.

Moli se Uprava policije da sa sobom ponese izuzeti materijal (crijevo od nafte i parče unutrašnje gume, nalik na unutrašnju od bicikla) sve sa ciljem da se na licu mjesta, pred medijima, dokazu pismeno date tvrdnje.

Pozivamo i organizaciju koja sebe naziva DPS da takođe prisustvuju “rekonstrukciji” kako bi i oni dodatno potvrdili svoju izjavu za medije cit: “nećemo komentarisati gluposti”", kazali su iz štaba Miličkovića.

Kako se dodaje šress konferencija će se održati danas u 13h u prostorijama Izbornog štaba u ul. Bulevar S. Petra Cetinjskog  br.26, a rekonstrukcija na parkingu ispred.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.