Miličković registrovao nevladinu „Fondacija za žrtve režima“: Uplatiće dio sredstava namijenjenih za kampanju
Vasilije Miličković, foto: AA

Miličković registrovao nevladinu „Fondacija za žrtve režima“: Uplatiće dio sredstava namijenjenih za kampanju

Predsjednički kandidat Vasilije Miličković je registrovao u Ministarstvu javne uprave danas nevladinu „Fondacija za žrtve režima“ u koju će uplatiti dio sredstava predviđenih za kampanju na ime bilborda, reklamnih spotova, dnevnica, putovanja, promotivnih skupova, pa poziva i druge kandidate da odustanu od nepotrebne kampanje i sredstva namjenjena za te svrhe, saopšteno je iz Izbornog štaba Miličkovića.

"Bar 1.000.000 eura koji je predviđen budžetom Crne Gore uplate u tu fondaciju kako bi građani u stanju socijalne potrebe osjetili želju javnih i političkih ličnosti da im učine život koliko toliko podnošljivim", navodi se u saopštenju.

Vasilije Miličković je pozivao lidere partija koji su duži vremenski period u bojkotu rada Skupštine, da barem po 500 eura od svojih nezarađenih plata mjesečno izdvajaju za osiromašenu populaciju, a to je 39 poslanika tzv. opozicije.

"Kao primjer, naš predsjednički kandidat će mjesečno uplaćivati svoju mjesečnu predsjedničku platu u visini 500 eura jer želi djeliti sudbinu crnogorskog naroda.

Gospodin Miličković i da ne bude predsjednik Crne Gore iz ličnih sredstava će uplaćivati po 500 eura mjesečno sve dok 39 poslanika to budu uradili odvajajući od svojih plata koje primaju od poreskih obveznika i iste te sirotinje jer smatramo da bi sa 2.000 eura poslanici mogli zadovoljiti svoje porodične potrebe za period za koji sjede doma i ne rade ništa", saopšteno je iz Izbornog štaba Miličkovića.

Predsjednički kandidat Vasilije Miličković zahtijeva da dok traje bojkot parlamenta kompletan iznos koji primaju partije iz budžeta uplate na žiro račun ove fondacije.

"Finansijskom podrškom ovoj fondaciji javne i političke ličnosti, kao i predsjednički kandidati pokazat će da imaju puno razumjevanje i želju da se solidarišu sa najugroženijom populacijom u Crnoj Gori. 

Ovim putem pozivamo sve kandidate i, lidere partija, da u subotu u 13h u prostorijama Izbornog štaba našeg kandidata Vasilija Miličkovića proglasimo našu spremnost da podržimo ovu fondaciju i da ujedno kandiduju po jednog člana u nadzorni odbor koji bi jedan put mjesečno zasjedili i rješavali sve zahtjeve za pomoć osiromašenom narodu i bili involvirani kao veliki humanisti.

Sigurni smo da će ovaj naš apel doživjeti pozitivan odgovor jer će naš štab pružiti mogućnost svim kandidatima da se svakodnevno medijski predstavljaju besplatno o našem troški, pojedinačno ili u sučeljavanju programa, ideja svih kandidata i ta ogromna ušteda, kako u vremenu, tako i u novcu, bila bi iskorišćena u humane svrhe što će svi građani Crne Gore toplo pozdraviti", saopšteno je.

Miličković će ovih dana uplatiti minimum 10.000 eura i prvu mjesečnu ratu svoje predsjedničke plate od 500 eura kao izazov ostalim partijama i njihovim kandidatima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.