Velimirović: Da je Tužilaštvo ispunilo obećanje ja danas ne bih bio ovdje
Foto:Screenshot

Suđenje za pokušaj terorizma

Velimirović: Da je Tužilaštvo ispunilo obećanje ja danas ne bih bio ovdje

Suđenje osumnjičenim za pokušaj terorizma nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici.

Svjedok Mirko Velimirović odgovarajući na pitanje advokata odbrane je kazao da je ljudima iz Zubinog Potoka objasnio da dolaze na protest, a ljudima koji su optuženi nije. Takođe da njima nije pričao oko upada u Skupštinu.

Kazao je da mu je Sinđelić samo rekao da prebaci oružje i da se sam snađe kako.

Tužioci Milivoje Katnić i Saša Čađenović , mu kako je rekao, nijesu obećali ništa drugo osim zaštite.

"Niko mi ništa nije obećao, samo su mi ova dva ovdje čovjeka obećali da će sačuvati mene i moju porodicu, ništa mi drugo nisu obećali, a nisu to ispunili, da jesu ja danas ne bih bio ovdje", kazao je Velimirović.

On je kazao da je samo od Sinđelića uzimao novac za realizaciju plana od kojeg mu nije ostalo ništa. 

Izvjesnom Fadilju rekao da je oružje, koje je od njega kupio, bilo namijenjeno za dalju prodaju. To nije rekao tužilaštvu niti nekom drugom organu Crne Gore - kazao je Velimirović.

Kazao je da je Sinđelić smislio šifru "rakija" i da se odnosila na oružje. Ističe da mu niko nije rekao da je Sinđelić policijski doušnik. Velimirović je pojasnio da nije tužilaštvu kao mjesto prebivališta prijavio kuću na Starom aerodromu.

Kazao je da oružje nije bacao na jednom mjestu i da se udaljio od obale oko kilometar. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.