Stoltenberg: Zapadni Balkan je region od strateškog značaja za NATO
Jens Stoltenberg

Proširenje Alijanse nije usmjereno protiv Rusije

Stoltenberg: Zapadni Balkan je region od strateškog značaja za NATO

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je izjavio da je Zapadni Balkan region od strateškog značaja za tu vojnu alijansu.

On je rekao i da će ona u potpunosti ostati angažovana, jer to pomaže promovisanju stabilnosti u regionu, prenosi Beta.

Stoltenberg je za list "Politika" od srijede naveo i da proširenje NATO-a nije usmejreno protiv Rusije.

"Danas dvije zemlje zapadnog Balkan žele da se pridiruže alijansi. Podržavamo težnje obije zemlje i radimo sa svojim prijateljima u Skoplju i Sarajevu kako bismo im pomogli na putu ka članstvu u NATO", rekao je Stoltenberg. 

On je naglasio da je NATO posvećen jačanju partnerstva sa Srbijom, ali uz potpuno poštovanje njene vojne i političke neutralnosti. 

"Kao i kod svih nacija, Srbija je slobodna da bira svoje partnere i to uvek mora biti tako. U potpunosti poštujem njenu neutralnost", kazao je sekretar NATO-a

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.