Uhapšeni Podgoričani, u autu pronađeno 8 džakova marihuane
Zaplijenjena marihuana, foto: Uprava policije

Uhapšeni Podgoričani, u autu pronađeno 8 džakova marihuane

Kontrolom tri putnička motorna vozila granična policija Tuzi juče je pronašla i oduzela oko 150 kilograma marihuane. Uhapšene su dvije osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krvično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Službenici OGB Tuzi su, 28.januara oko 19,10 časova, na lokalnom putunom pravcu koji vodi od Korita prema Podgorici, u mjestu Medun – Kuči, postupajući po operativnim saznanjima zaustavili i kontrolisali tri pmv koja su se kretala iz pravca Korita u pravcu Podgorice, i to  pmv „Audi A3“ danilovgradskih registarskih oznaka kojim je upravljao E.Š. (26) iz Podgorice, pmv „VW Šaran“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.Ć. (23) iz Podgorice i pmv „Audi A3“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je uprvljao M.K. (21) iz Podgorice, dok se na suvozačevom mjestu nalazila L.K. (18) iz Podgorice.

"Pregledom motornog vozila marke „VW Šaran“, kojim je upravljao M.Ć, u prtljažniku vozila i na mjestu za zadnja sjedišta, policijski službenici su pronašli sedam većih jutanih džakova, dok je jedan džak bio na suvozačevom mjestu. Policijski službenici su pronašli i oduzeli osam džakova u kojim se nalazilo 150 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine od oko 150 kilograma", saopšteno je iz Uprave policije.

Lica, vozila i oduzeta opojna droga su predati službenicima Odsjeka za borbu protiv droge, na dalje postupanje.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.Ć. i E.Š. liše slobode i da se privedu uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok za dva lica se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela", saopšteno je iz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.