Skupština usvojila budžet za 2018.
Skupština

Dvije milijarde eura za narednu godinu

Skupština usvojila budžet za 2018.

Parlament je sinoć usvojio Zakon o budžet za narednu godinu na koji su dostavljena 22 amandmana sa 41 glasom vladajuće koalicije i rebalans državne kase za tekuću godinu od 9,5 miliona eura.

Budžet za narednu godinu iznosi oko dvije milijarde eura.

Tokom dvodnevne rasprave o budžetu za narednu godinu poslanici vladajuće koalicije su ocijenili da je on realan, razvojni i garant isplata plata, penzija i socijalnih davanja, a opozicije da je čista šminka, nastavak dužničke spirale, koja vodi u bankrot, prenosi Rtcg pozivajući se na Minu biznis.

Poslanici Demokratskog fronta (DF) su napustili sjednicu neposredno prije početka glasanja, prenosi Pobjeda.

Poslanici su usvojili i Zakon o tržištu kapitala i planove rada za narednu godinu šest regulatornih agencija. Na predlog guvernera Centralne banke (CBCG), Radoja Žugića poslanici su izabrali trećeg viceguvernera Miodraga Radonjića. 

Izabrano je i rukovodstvo Komisije za hartije od vrijednosti (KHOV) na čijem čelu je Zoran Đikanović, a članovi Ranko Jovović, Draško Malbaški, Azra Šehović i Jasmin Pepić. Izabrana je i Komisija za kontrolu postupka privatizacije u kojoj su Branko Čavor, Mihailo Anđušić, Petar Smolović, Radule Novović, Ana Nikolić i Andrija Popović. 

Skupština je usvojila i Zakon o Privrednoj komori (PKCG).

Poslanik DF-a Milutin Đukanović kazao je da je bolje da nema Privredne komore, kako je radila.

“Privrednu komoru hitno treba raspustiti jer nema nikakav kapacitet. Poreska uprava će morati silom da prati uplaćivanje članarine za Privrednu komoru”, kazao je Đukanović i dodao da smatra da bi drugačiji bili podaci o pokrivenosti uvoza izvozom da je PKCG radila ozbiljno. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.