Novogodišnji bal sa magarcima u Martinićima
Foto: Antena M

Oko 2 hiljade posjetilaca

Novogodišnji bal sa magarcima u Martinićima

U Martinićima je održan treći novogodišnji bal magaraca. Broj posjetilaca iz godine u godinu sve je veći. Juče ih je bilo oko 2 hiljade.

Nekada nasušna potreba, danas turistička atrakcija. Njegovo visočanstvo magarac. Na trećem novogodišnjem balu okupilo se oko 2.000 ljudi.

"Ovo je jedini bal s magarcima na planeti. Prošle godine smo imali oko 900 ljudi. Ove godine očekujemo oko 2.000 ljudi. Tu su saksofon violina i gitara. Slušaćemo svjetske hitove, filmske hitove na farmi. Dan je super, bez vjetra. Kuvamo vino koje smo proizveli na farmi", kazao je vlasnik farme, Darko Saveljić.

Na par, finih, skromnih štandova djeca prodaju domaće proizvode.

"Ovdje imamo peškire, imamo i lavandu za mirise da se stavi poslije pranja u ormare da miriše, imamo i zimske kape", kazao je Sergej Saveljić.

5dde05e7074e097589ff8be3deac28cf

A posjetioci su došli sa svih strana Crne Gore.

"Iz Herceg Novog smo. Došli smo sa kolektivom Radio Herceg Novi ovdje na izlet. I mogu da vam kažem da je izvanredno, za mene je to jedno potpuno izunenađenje da ovako nešto postoji kod nas u Crnoj Gori", kazala je gošća, Vesna Marković Đurović.

"Zabava je na nivou, razni su sadržaji tu za djecu, za odrasle i ovo je za mene jedan veliki doživljaj", kazao je posjetilac, Miraš Martinović.  

I tako, umjesto da nosi težak tovar, magare je danas doživjelo renesansan preporod. Ko bi rekao da nekadašnji trudbenik, živi kao gospodin i prava turistička atrakcija.

Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.