Konte: Propuštanje Mundijala za Italiju je katastrofa
Antonio Konte

Konte: Propuštanje Mundijala za Italiju je katastrofa

Antonio Konte, menadžer Čelzija i bivši selektor fudbalske reprezentacije Italije, izjavio je da je propuštanje Mundijala za njegovu naciju katastrofa. Dodao je i da je veoma teško očekivati da će se vratiti na klupu “Azzura“.

Konte je na Evropskom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj doveo Italiju do polufinala, a potom njegov nasljednik Đan Pjero Ventura nije uspio odvesti nacionalni tim na Svjetsko prvenstvo, koje će se narednog ljeta održati u Rusiji, javlja Anadolija.

“Ovo nije dobar trenutak da moja zemlja propusti Svjetsko prvenstvo, to znači da je to katastrofa za nas. Veoma dobro znate koliko je fudbal važan u Italiji. Međutim, desilo se. Naravno, sada Savez mora da pronađe pravu soluciju. Mislim da je u ovom trenutku veoma teško očekivati da se vratim, jer to nije jednostavno. Mnogo je glasina i vijesti. Savez mora da dođe do najbolje opcije za Italiju“, otvoreno je za britanske medije kazao Konte.

Italija je u baražu za Mundijal u Rusiji eliminisana od Švedske (0:1, 0:0), što je značilo da će po prvi put nakon 60 godina propustiti najveće fudbalsko takmičenje na svijetu.

Osim Italije i Čelzija sjajni trener vodio je Areco, Bari, Atalantu, Sijenu i Juventus. Prethodno je bio veoma uspješan fudbaler igrajući za Leče i Juventus, dok je za Italiju odigrao 20 utakmica.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.