Policija reagovala: Zeka nije namjestio hapšenje osumnjičenima za zelenaštvo u H.Novom

Saslušan u svojstvu svjedoka

Policija reagovala: Zeka nije namjestio hapšenje osumnjičenima za zelenaštvo u H.Novom

Netačni su navodi advokata, kao i lica bliskih osumnjičenima za predmetno krivično djelo zelenaštvo, da je u stvari Morin Zeka iz Kosova, koja je bio nastanjen u Herceg Novom, na bilo koji način osumnjičenima Šćepanu Roganoviću, lliji Aleksiću i Goranu Pantoviću „namjestio“ lišenje slobode i procesuiranje, saopštili su iz Uprave policije

Iz UP su reagovali povodom članka koji je objavljen na portalu CDM pod naslovom „Albanac u bjekstvu, „namjestio” hapšenje Roganoviću, Aleksiću i Pantoviću“, a što su prenijeli i drugi mediji.

"Albanac sa Kosova Morin Zeka, koji drži pekaru u Herceg Novom u naselju Savina, pored lokala koji drže Novljani Vladimir Roganović i Ilija Aleksić,  namjestio je hapšenje Šćepanu Roganoviću, Goranu Pantoviću i Iliji Aleksiću", kazao je za CdM advokat Aleksića Srđan Lješković.

Iz policije kažu da su ove izjave date u namjeri da se predstave netačnim podaci koje je Uprava policije iznijela na osnovu prikupljenih materijalnih dokaza a koje je tužilac ocijenio validnim za podnošenje krivične prijave protiv Roganovića, Aleksića i Pantovića i njihovo lišenje slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo zelenaštvo.

"Takođe je netačno da se M.Z. krije u Rumuniji. Naime, službenici Uprave policije MUP-a su, prilikom prikupljanja materijalnih dokaza tokom rada na ovom predmetu, u zakonitom postupku pribavili izjavu M.Z. datu u svosjtvu svjedoka na teritoriji Kosova. Od M.Z. je dakle putem međunarodne saradnje od strane nadležnih organa na Kosovu uzeta izjava koja je dostavljena našoj policiji a u kojoj je M.Z. naveo da je upravo razlog njegovog napuštanja Herceg Novog bio pritisak od strane Š.R, I.A. i G.P. da im između ostalog samo na ime kamate da 15.000 eura za sumu koju je prethodno od njih uzeo na tzv. zelenašku kamatu. M.Z. je u izjavi naveo da se zbog toga nije osjećao bezbjedno u Herceg Novom gdje je imao boravište, te da su pritisci ova tri lica da im isplati kamatu presudili u odluci da se vrati na Kosovo s obzirom da nije imao da im da novac koji su mu tražili.", saopšteno je iz Uprave policije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.