Milačić u Geteborgu: Narod u Crnoj Gori se procesom atlantizacije iskorjenjava
Marko Milačić

Demontracije protiv NATO-a u Švedskoj

Milačić u Geteborgu: Narod u Crnoj Gori se procesom atlantizacije iskorjenjava

Lider političke organizacije Otpor beznađu i osnivač Pokreta za neutralnost Crne Gore Marko Milačić kazao je u govoru tokom demonstracija protiv NATO-a u Geteborgu, u Švedskoj, da Crnoj Gori u narednom period predstoji proces dvostruke demokratizacije.

“Prije svega da se oslobodimo domaće kriminalne klike, a potom i da ispravimo atlantističku nepravdu, organizujemo referendum o NATO savezu i državu vratimo na put istine i pravde, onaj put koji moja zemlja, sa svojom velikom tradicijom, jedino i zaslužuje", kazao je on.

Milačić je, kao istaknuti borac za demokratizaciju i neutralnost na području Balkana, govorio na poziv mreže od 32 organizacije i političke partije “Stop Aurora 2017” - povodom održavanja NATO vojne vježbe nazvane “Aurora 2017”, na teritoriji Švedske.

On je naglasio da crnogorskom narodu nije dozvoljeno da odluči i da je on brutalno prevaren.

„Moj narod je talac dvije nedemokratske elite: one u Crnoj Gori i njihovih partnera u NATO savezu. Moj narod se – procesom atlantizacije koji traje poslednje tri decenije – iskorjenjava, dijeli i uništava. Borba da se ta velika nepravda prema mom narodu ispravi nije samo borba jednog malog naroda, već univerzalna borba protiv nepravde", kazao je on.

IMG6002

Milačič je naveo da je Crna Gora suočena sa snažnim, dvostrukim pritiskom.

„Pritisak spolja dolazi od NATO saveza i tog konglomerata ubilačke sile. Sa druge strane pritisak iznutra dolazi od tri decenije nesmjenjivog režima Mila Đukanovića koji je simbol kriminalne, mafijaške klike. Mi smo, dakle, između čekića i nakovnja, između dvije nedemokratske, kriminogene anti-elite. Globalna je reprezentovana u Vašingtonu, dok je lokalna u Podgorici. Pritisak je ogroman", istakao je on.

Tokom govora u Geteborgu Milačić je kazao da iskustvo male mediteranskae zemlja odakle on dolazi - "koju je NATO bombardovao 1999. godine ubivši i troje djece, za što niko nikada nije odgovarao - najbolji primjer kriminogene prirode NATO saveza".

„Na primjeru moje zemlje, i njenih takozvanih NATO integracija, vidljivo je svo zlo tog vojnog saveza. Iako je – prema zvaničnim podacima – čak 84 odsto građana Crne Gore za referendum o učlanjenju u NATO, referenduma nije bilo. Iako je većina građana moje zemlje za neutralnost, odluka da pristupimo NATO-u donijeta je. Ne samo to, NATO želi da okupira i susjednu zemlju, Srbiju, da tako proguta cijeli Balkan. To ne smijemo dozvoliti. Ovdje je u pitanju duša cijele regije", kazao je Milačić.

On je, navodeći da je Crna Gora postala članica NATO saveza na silu i mimo referenduma, kazao da je borba protiv NATO saveza – koji je, između ostaloga, stvoren da drži Evropu pod kontrolom - osnovni preduslov slobodne Evrope.

“Naša je dužnost da se pobunimo protiv ovakve Evrope kakva je danas, a ona je birokratizovani satelit i istureno odjeljenje NATO saveza. To nije naša Evropa. Ovako se voli Evropa: slobodna i svoja. Evropa sa integritetom. Evropa - ne sankcija prema bilo kome - već Evropa najboljih mogućih odnosa sa svima. Evropa koja živi ne po diktatima Vašingtona, već Evropa koja diktira otvorenu politiku."

Milačić je dodao da je jedino održivo rešenje, koje garantuje dugoročnu stabilnost, prosperitet i mir, je neutralnost.

IMG6011

„Ne samo za Crnu Goru. Borba za neutralnost i protiv NATO saveza je egzistencijalno pitanje. Biti ili ne biti za celu regiju, ali i šire. Zapad ili zapravo NATO, čini sve što može da prevari jedan narod, moj narod, sa saučesništvom lokalne mafiokratske vlade koja se predstavlja kao branitelj zapadnih vrijednosti. To nije moj Zapad. Moj Zapad je onaj velikog Šarla de Gola. Moja Evropa ide od Atlantika do Urala. Evropa bez Rusije nije Evropa integriteta", naveo je on.

Prvi čovjek Otpora beznađu kazao je okupljenima i da oni danas protestuju u ime prave Evrope, suverene Evrope koja ne želi ratove i militarizaciju planete.

“Naša Evropa je Evropa mira i neutralnosti. Borba za neutralnost i borba za očuvanje neutralnosti je prva linija odbrane slobodne Evrope. Zato je od velike važno da vi, narod Švedske, nastavite i odbranite koncept neutralnosti. Biti slobodan Evropljanin znači biti protiv NATO saveza.”

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.